home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
XIV. Ribár Béla-emlékverseny
VMPE
2020.02.13.
LXXV. évf. 7. szám
XIV. Ribár Béla-emlékverseny

A hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt 2020. március 21-én rendezik meg Horgoson a Kárász Karolina Általános Iskolában.

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében 14. alkalommal rendezi meg a hagyományos Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt. Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók.

A fizikatörténeti feladat témája: Öveges József élete, munkássága (2020-ban lesz Öveges József születésének 125. évfordulója).

A felkészüléshez a szervezőktől szakmai segédanyagokat lehet igényelni. A diákokat 2020. március 18-áig lehet bejelenteni a vajdasági döntőre, melyet március 21-én tartanak meg a horgosi iskolában. A diákverseny célja a tehetséges tanulók felkutatása és felkarolása, a tehetségnevelés serkentése. A diákok könyveket, ajándékcsomagot és megfelelő oklevelet kapnak.

A rendezvény egyúttal a fizikatanárok szakmai találkozója is, melynek keretében a tantervről, a tankönyvekről, módszertani kérdésekről és a tanári továbbképzésekről lesz szó. A verseny nemzetközi jellegű, a legjobb eredményt elért tanulók a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által megszervezendő XXX. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny döntőjére jutnak el. Ezt hagyományosan Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban rendezik meg.

A diákokat bejelenteni (név, osztály, iskola, mentor és annak elérhetőségei) a genius.konferencia@gmail.com e-mail-címen lehet.

Részletes információ a www.fokusz.info honlapon.

A verseny helyi szervezője Balázs Piri Diana fizikatanárnő, fő szervezője Muhi Béla, a GENIUS elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..