home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Winter Camp Csantavéren
PÁSZTOR Natália
2014.03.12.
LXIX. évf. 11. szám
Winter Camp Csantavéren

A karácsonyi ünnep és a családi vendégeskedés mindenki számára nagyon fontos, amikor azonban a közös családi élmények véget érnek, a gyerekek szembe találják magukat az unalom fogalmával. Vajon melyik szülő szereti azt, ha csemetéje unatkozik? A felnőttek is arra törekednek, hogy gyermekeik hasznosan, izgalmasan töltsék szabadidejüket. Éppen ezért a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában ismét angol nyelvi tábort rendeztek, az évszakhoz kapcsolódóan Winter Camp elnevezéssel.

A négynapos rendezvényen az iskola számos diákja részt vett, minden korcsoport képviseltette magát. A program részleteiről a szervezők beszélnek.

Mi volt a Winter Camp célja?

Muci Izabella: — A nyári táborunk sikerén felbuzdulva és Szedlár Erika igazgatónő kezdeményezésére meghirdettünk egy kétnapos tábort a téli szünet idejére. Az volt a célunk, hogy több gyermek tapasztalja meg a nyelvtanulásnak azt a módját, amelyet e tábor alapkoncepciójaként meghatároztunk, vagyis hogy játékos formában segítsük szókincsük bővítését, beszédkészségük fejlesztését, vidáman és önfeledten kapcsolódhassanak ki az első iskolai félév fáradalmai után.

Hol és hogyan hirdettétek meg a tábort?

Rekić Muci Natália: — A tábor népszerűsítését én vállaltam magamra, mivel az iskolában mindennap találkozom a gyerekekkel. Rendszeresen emlékeztettem őket az angolórákon, valamint felhívtam a tanítók, az angoltanárok és a szülők figyelmét is a tervezett programra. Rengetegen érdeklődtek a félév során, és még annál is többen jelezték részvételi szándékukat. Végül száznegyven jelentkezővel zártuk a regisztrációt. A gyerekeket összesen kilenc csoportba osztottuk korosztályok szerint, az alsós csoportok számára Tót Bagi Kinga, Triznya Helga, Sinkovics Csilla és Muci Izabella, a felsősöknek pedig én tartottam a foglalkozásokat.

A nagy létszám arra utal, hogy nem volt elég a meghirdetett két nap...

Triznya Helga: — A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a tervezett két nap helyett négy napra növeltük a tábor időtartamát (január 9—10. és 13—14.). Mindennap reggel kilenc és dél között tartottunk foglalkozásokat, kommunikáció-központú tevékenységekbe ágyazott készségfejlesztő, ügyességi és szókincsfejlesztő játékok felhasználásával. Számunkra fontos, hogy a gyerekek szinte észrevétlenül tanulják meg a legfontosabb angol kifejezéseket, és mindeközben jól szórakozzanak. A témák kiválasztásakor ügyeltünk rá, hogy aktuálisak legyenek a diákok számára, így foglalkoztunk az évszakhoz köthető tevékenységekkel, a téli sportokkal és aktivitásokkal, az ünnepekkel, és a mindig érdekes témakörök sem maradhattak ki, pl. az állatok vagy London és az angol kultúra.

Az elsődleges szempontok közé tartozott a tanulók öröme és a feledhetetlen élmények sorozata. Íme néhány részvevő beszámolója arról, hogyan érezte magát a táborban:

Csákány Viktória: — Első osztályba járok. A nyáron is voltam a táborban, akkor nagyon jól éreztem magam, és ugyanazt vártam most is. Legjobban a farkasos játék tetszett. Szeretnék legközelebb is jönni.

Pásztor Máté: — Harmadikos vagyok, az angoltanárnő szólt az táborról. Azért jelentkeztem, mert szeretek angolul tanulni, és a barátaim is jöttek az osztályból. Legjobban azt a játékot élveztem, melyben állathangokat kellett utánoznunk, én ugyanis nagyon szeretem az állatokat.

Németh Kristóf: — A 4. b tanulója vagyok, és az angoltanárnőm értesített a táborról. Szép nyelvnek találom az angolt, szeretem tanulni. Legjobban a Boom nevű játék és a London téma tetszett. Több érdekességről most hallottam először. Szívesen részt veszek a nyári táborban is, ha lesz rá alkalmam.

Kozma Szabolcs: — Én a nyári tábornak köszönhetően jöttem, akkor is jól éreztem magam. Most a felsősök csoportjában voltam, leginkább a narancsos játék tetszett. Sok olyan újdonságot tanultam a táborban, amelyet szerintem a suliban is fel tudok majd használni. Csak azt sajnálom, hogy a télről tanultunk, de hó mégsem volt. Nem kérdés, hogy a nyáron jövök-e, már alig várom.

A szervezők nagyon örültek, hogy ismét sikeresen zárták a mostani tábort is, és hasonló lelkesedéssel várják a következőt, melyet vélhetően a nyáron rendeznek meg. Köszönik a szülők bizalmát, a gyermekek aktív részvételét, és remélik, hogy a nyáron valamennyiüket újra üdvözölhetik.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..