home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Wellhello-koncerten jártunk
Zvekán Péter
2015.09.27.
LXX. évf. 38. szám
Wellhello-koncerten jártunk

Fluor Tomi: Mizu. Volt, aki szerette, és volt, aki mélyen elítélte, de titokban mindenki hallgatta. Ez volt az a szerzemény, amellyel ez a fiatal rapper egy nap alatt feljutott a zeneipar élvonalába. A most négyéves Mizu után sorra születtek az elektronikus zenei slágerei, de Tomi néhány év alatt kimerült, pánikbeteg lett, besokallt, megszűnt a motivációja.

A dolgok azonban nagy fordulatot vettek, mert Diazzal közösen megalapították a Wellhello nevű együttest, melynek hangzása egészen összetett hangszerelést és igazi hangszeres meneteket tartalmaz.

Stílusuk talán elektro-funk lehet, mert az alap általában teljesen elektronikus, de a kíséret és a dallam már inkább a funkra jellemző. A lényeg, hogy élvezhető dalok kerülnek ki a kezük közül.

Az első slágerük a Rakpart volt, melynél még nem igazán voltunk képben, hogy miről is van szó, de az Apuveddmegnél már mindenki tudta, hogy mi a stájsz. Sorra jöttek a slágerek, a fiúk egyre népszerűbbek lettek. Olyannyira, hogy annak a rendezvényszervezőnek, aki azt akarta, hogy az általa szervezett rendezvény/fesztivál nagyot durranjon, kötelező volt — és most is az — meghívnia a csapatot. Aki azonban késett a szerződéskötéssel, annak most sokat kell fizetnie, a szó szoros értelmében. Annyit talán elmondhatok, hogy az együttes fellépése jelenleg egy hét számjegyű összegbe kerül, viszont a Wellhello garancia a jó bulira. Létezik még egy nagyon népszerű csapat Magyarországon, a Halott Pénz, ezért a szervezők sokszor döntenek úgy, hogy egy estén léptetik fel őket. Mondjuk, ez azért is praktikus, mert a két csapatnak van egy közös dala is, az Emlékszem, Sopronban, melyet ilyenkor élőben is közösen adnak elő.

Visszatérve a Wellhellóhoz, akkor lepődtem meg igazán, amikor először hallottam a fiúkat élőben. Az egyik fő benyomásom az volt, hogy nagy hangsúlyt helyeznek a háttérre, ez általában egy nagy kivetítő, melyen a klipjeikből megszokott retró hangulatú videókat lehet látni. A másik maga a zenekar. Hölgyeim és uraim, a Wellhello-koncerteken élő zenekar játszik. Igazi dob, gitár, szaxofon, szintetizátor. Ez rengeteg improvizációra ad lehetőséget, valamint arra is, hogy a zenészek a helyszíni hangulathoz igazítsák a koncertet. Az élő fellépéseiken sokszor vonják be a közönséget is. Az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor azt kérték, hogy gyújtó helyett mindenki kapcsolja be a vakut a mobiltelefonján, és a készüléket emelje fel a magasba. Felejthetetlen látvány volt az ég felé nyújtott több ezer világító telefon. Aztán a koncert végén hangzott el az egyik legjobban várt sláger, az Apuveddmeg egy teljesen áthangszerelt változata. Főleg a felvezető rész tetszett. Kiváló volt!

Azt hiszem, Fluor Tomit ezentúl komolyan lehet venni, mert a mackófelsős, legózó kisgyerekből egy előadóművész lett, akin nyilván sokat segített Diaz jelenléte is. Ő rengeteget dolgozik a dalok hangszerelésén és megírásán. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen a csapatok akkor működnek jól, amikor a tagok kiegészítik egymást. Aki pedig kíváncsi a Wellhello élő fellépésére, az figyelje az internetet, mert előbb-utóbb a közelben is lesz egy koncert.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..