home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Véget ért a tizenegyedik is
(Tha)
2010.07.28.
LXV. évf. 30. szám
Véget ért a tizenegyedik is

Szabó - Attila fotójaAz az igazság, hogy a Nyári Ifjúsági Játékokon nekem már Jó napot!-tal köszönnek a legtöbben. Sőt, a nagyszínpadi programok ifjú szervezője így üdvözölt: Kezét csókolom! Azt már meg sem említem, hogy a Kreatív műhelyben, amikor egy délután leültem tűzzománcozni, mindenk...

Szabó - Attila fotója

Az az igazság, hogy a Nyári Ifjúsági Játékokon nekem már Jó napot!-tal köszönnek a legtöbben. Sőt, a nagyszínpadi programok ifjú szervezője így üdvözölt: Kezét csókolom! Azt már meg sem említem, hogy a Kreatív műhelyben, amikor egy délután leültem tűzzománcozni, mindenki magázott. Ennek ellenére azért még szeretem a Játékokat, szívesen tartózkodom a rendezvény ideje alatt a Népkertben. Még akkor is, ha az idén már inkább csak délután és a kora esti órákban voltam lenn, és főleg a kézművesbarátaim asztala körül, valamint a Még élünk helyszínen tébláboltam. Vagy csevegtem egy kicsit az öcsémmel, aki munkanélküli lévén elszegődött őrzővédőnek. Azt is be kell vallanom, hogy fájó szívvel kicsit irigykedve nézegettem a színes sátrakat, a gondtalan tizenéveseket... Ez már az ő világuk. Ahol még megtűrnek minket is. Ha másként nem, akkor újságíróként, előadóként, oktatóként.
Miután a hétvégén ért véget, a 11. Játékoknak még bizonyára nem készült el a mérlege, de az utolsó nap estéjén, amikor a hosszan tartó kánikula után esős idő fogadta a fesztiválozókat, a szervezőktől megtudtuk, a látogatottság nem marad el a tavalyitól, vagyis mintegy tizenötezer ember fordult meg a különböző programokon. A nagyszínpadon -- többek között -- koncertezett a Quimby, a Pokolgép, az Edda, a Depresszió, a Nevergreen, a Tankcsapda, a Back II Black, az Aurora, az Ossian, a kisszínpadon Southern Society, a Narco Polo, a Killer Tojás, de volt Underground, Arena after dance és Fogd meg a bokád helyszín is. A népzenei sátorban a Fabula Rasa, a Korinda és Juhász zenekar lépett fel, az Egészség szigetet a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének Szegedi Helyi Bizottsága működtette, a Kreatív műhelyben délutánonként számos foglalkozás közül választhattak az érdeklődők, a Civil faluban különböző szervezetek mutatkoztak be. A Még élünk ötletgazdája, Don Bimbó, filmeket, akusztikus koncerteket, amatőr színházi előadásokat, karaoke partit, rockestet kínált, az Orpheus Kommandó South Park in Serbia című bábelőadását pedig közkívánatra két alkalommal mutatták be. A legkisebbek és szüleik körében népszerű volt az esemény területén kívül elhelyezkedő, ingyenesen látogatható Kölyöktanya is.
A délvidék legnagyobb bulijának játékos részében 37 csapat mérte össze tudását és ügyességét. Röplabdában az NWO, futballban a PrimitivE szerezte meg az első helyet. A csapatverseny nyertese a zentai Beer Brothers lett, a csoport nyolc tagja egy-egy kerékpárt kapott ajándékba, a második helyre a Gogeta, a harmadikra pedig az Acélszív került.
Röviden és a teljesség igénye nélkül ennyi, ezúttal ''beszéljenek” inkább a képek. A következő hónapokban, az élmények és tapasztalatok számbavételével, abban is reménykedhetünk, hogy hamarosan fellapozhatjuk az Ünnepnapok a ligetben című könyvet, amely Szögi Csaba, Illés Eszter és Gruik Zsuzsa jóvoltából a Játékok első tíz évét összegzi.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..