home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Valóban botrány volt a Rihanna-koncert?
Zvekán Péter
2016.08.28.
LXXI. évf. 34. szám
Valóban botrány volt a Rihanna-koncert?

Alig múlt el egy kis idő Rihanna szigetes koncertje után, máris elárasztották az internetet a csalódott hangvételű kommentek. Ez azért fura, mert tavaly ugyanezen a fesztiválon a legnagyobb fellépő Robbie Williams volt, és róla sem írtak túl jókat. A nagyoknak túl kicsi lenne a Sziget?

Azon már sokat gondolkoztam, hogy milyen lehet szupersztárnak lenni... Főleg koncertkörútra indulni. Ők ugyanis sokszor akár fél évet is turnéznak, mialatt emberpróbáló dolgokon kell keresztülmenniük. Elsősorban el kell viselniük a társaikat, ami sokszor nem könnyű, ezért az énekesek gyakran külön busszal utaznak a nyugalom érdekében. A legnagyobb stressz viszont valószínűleg az, hogy egy turnén országonként csupán egy-két koncertet adnak. Tételezzük fel, hogy egy nagy sztár Szerbiában lép fel. Neki ez csak egy állomás, viszont egy országnyi rajongó. Ha a koncert napján az előadó nincs csúcsformában, és gyengébbre sikeredik a fellépése, akkor egy egész ország csalódik benne. Szerintem pontosan ez történt Budapesten is Rihanna esetében.

Egy csomó cikket lehetett olvasni arról, hogy mennyibe is kerül ez a produkció. Kérem szépen, ez az alig egyórás performance a magyarországi sajtó szerint kerek 1 millió euró volt. Bejutni sem volt könnyű, mert az Európában tapasztalható terrorveszély miatt nagyobb az ellenőrzés a megszokottnál. Az sem volt ritka, hogy valaki két-három órát is sorban állt, mire beléphetett a koncert helyszínére. Mindezek után pedig a közönség szomorúan tapasztalhatta, hogy a fellépés kezdete csúszik. Mondjuk, csak egy laza fél óráról volt szó, de a füttykoncert már megkezdődött. Alig egyórásra sikeredett a műsor, mert — mint említettem — eleve késve indult, no meg este tizenegy óra után már nem lehet hangoskodni a hangerő-szabályozás miatt. Rihanna tehát tudta, hogy csak tizenegyig játszhat, de mégis úgy döntött, hogy tízkor lép színpadra, nyilatkozta a Sziget sajtófőnöke. És nem elég, hogy ennyire későn kezdte meg a koncertet, de állítólag még a teljesítménye is minősíthetetlen volt. Olyan véleményeket is lehetett olvasni, hogy Rihanna nem a Szigetre jött fellépni, hanem egy falunapra. Legalábbis olyan volt a hangulat. Nincs mit szépíteni, az elvárásoknak nem felelt meg.

A csalódást az is fokozza, hogy nem ez az első Rihanna-koncert Magyarországon. Az énekesnő 2011-ben is járt Budapesten. Akkor az Arénában állt színpadra egy rendkívül jól szóló zenekar kíséretében, és olyan nagyszerűen énekelt, hogy még azokat is meggyőzte, akik csak azért mentek el, mert például nem volt jobb dolguk, vagy mert éppen kaptak egy ajándék belépőt.

Mindezt figyelembe véve érthető a csalódottság, csak az nem világos, mi lehetett az alulteljesítés oka. Az énekesnőnek egy nagyon szép összeget fizettek, ráadásul teljesítették minden egyéb kívánságát is — és higgyék el, a lista igen hosszú volt. Az sem volt neki mindegy például, hogy milyen a környezet a backstage-n. Volt egy konténer, melyet kizárólag gardróbként használt. Rihannának tehát megadtak mindent, amit kért, és akkor még nem is beszéltünk a lelkes közönségről.
Akkor viszont miért? Miért tetted ezt?


Nyitókép: (Jordan Strauss/Invision/AP)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..