home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Ünnepvárás Magyarcsernyén
NAGY Erzsébet
2013.12.24.
LXVIII. évf. 52. szám
Ünnepvárás Magyarcsernyén

Az év utolsó hónapjában számos esemény történt Magyarcsernyén. A Mikulás az óvodában, az iskolában és a templomban járt, Luca-napi pogácsasütést szerveztek, a gyerekek hajnali szentmisén jártak, a faluban vendégszerepelt a nagykikindai Fülemüle gyermekkórus, és volt karácsonyi kiállítás, betlehemezés is.

A magyarcsernyei Nőszervezet és Kézimunkaszakkör a hagyományokhoz híven ezúttal is ajándékcsomaggal kedveskedett a helybeli óvodásoknak és iskolásoknak. Az asszonyok mézes süteményeket és édességet készítettek a gyerekeknek.

A Mikulás a magyarcsernyei Szent Ágota-templomba is ellátogatott. A nagyszakállú a vasárnapi szentmise után érkezett, mesélt Szent Miklós életéről, majd mintegy hatvan kisgyermeknek osztotta ki a csomagot.

A Hagyományápoló Egyesület az idén is megszervezte a Luca-napi pogácsasütést a tűzoltóotthon udvarában. Mintegy 1500 pogácsát sütöttek a kemencében, és ebből uzsonnáztak a helybeli óvodások és a Petőfi Sándor iskola tanulói is.

Az adventi időszak hajnali miséi különleges hangulatúvá tették a decemberi virradatot. Ezt szerette volna felidézni ft. Szemerédi Pál magyarcsernyei plébános is, aki megszervezte a kisdiákok reggeli miselátogatását — advent második hétfőjén az alsós diákok a tanító nénikkel mentek templomba.

Advent harmadik vasárnapján a helyi Szent Ágota-templomban a nagykikindai Fülemüle gyermekkórus vendégszerepelt Détári Margita karnagy vezetésével.

A Nőszervezet és Kézimunkaszakkör eladással egybekötött karácsonyi kiállításán vendégül látták a helybeli Petőfi Sándor Általános Iskola betlehemező csoportját is. A rövid műsor után a szervezet tagjai ajándékkal kedveskedtek a fellépőknek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..