home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ünnepségsorozattal emlékeztek
Józó Mónika
2007.03.24.
LXII. évf. 12. szám
Ünnepségsorozattal emlékeztek

A VMSZ és VMDK ezúttal együtt koszorúzottAz 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra ünnepségsorozattal emlékeztek az adaiak. A Millecentenáriumi Bizottság, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete és a Vadvirág Hagyományápoló Kör szervezésében megtartott rendezvénysorozat március 14...

A VMSZ és VMDK ezúttal együtt koszorúzott

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra ünnepségsorozattal emlékeztek az adaiak. A Millecentenáriumi Bizottság, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete és a Vadvirág Hagyományápoló Kör szervezésében megtartott rendezvénysorozat március 14-én az adai római katolikus temetőben kezdődött. A hagyományápoló kör asszonykórusának és szavalóinak alkalmi műsora után ünnepi beszédet mondott Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, a Magyar Nemzeti Tanács Intézőbizottságának elnöke, a magyarság összefogásának a jelentőségét hangsúlyozva. A megemlékezésen a vajdasági magyar pártok helyi képviselőin kívül részt vett Ürményi Ferenc, Ada polgármestere, Galgó-Ferenci Andrea, a Vajdasági Magyar Szövetség, valamint Tóth Tamás, a Demokrata Párt köztársasági parlamenti képviselője. A 48-as feszületnél a kegyelet virágait helyezték el még a Millecentenáriumi Bizottság, a Vadvirág Hagyományápoló Kör, az Aranykapu Művelődési Egyesület, a Szent Miklós Cserkészcsapat és a Rákóczi Szövetség képviselői. A VMSZ és a VMDK ezúttal közösen koszorúzott. Az ünnepség folytatásaként a Városháza dísztermében Gál Mihály székelyföldi versmondó A bujdosó imája című előadóestjén vehettek részt az érdeklődők.
Szombaton, március 17-én, a Vadvirág Hagyományápoló Kör Emlékezés egy régi márciusra című műsorát követő táncházzal zárult a rendezvénysorozat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..