home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Újabb öt csapat a döntőben
( T. T.)
2006.11.01.
LXI. évf. 44. szám
Újabb öt csapat a döntőben

A verseny résztvevőiA Tartományi Végrehajtó Tanácsnak a multikultúrát és a toleranciát szorgalmazó projektuma keretében immár második éve kerül sorra a Toleranciakupa rendezvény, melynek elődöntőit Mitrovicán, Topolyán, Zomborban, Nagybecskereken, Újvidéken és Versecen tartották meg, a dönt...

A verseny résztvevői

A Tartományi Végrehajtó Tanácsnak a multikultúrát és a toleranciát szorgalmazó projektuma keretében immár második éve kerül sorra a Toleranciakupa rendezvény, melynek elődöntőit Mitrovicán, Topolyán, Zomborban, Nagybecskereken, Újvidéken és Versecen tartották meg, a döntőnek pedig november 18-án és 19-én Szabadka lesz a házigazdája. A Toleranciakupa célja a Vajdaságban élő nemzetek egymáshoz való közeledésének, egymás megismerésének és barátkozásának az elősegítése, illetve a nemzetek közötti bizalom kialakítása és fejlesztése a vajdasági fiatalok körében.
A hétvégén Újvidéken, az Egyetemistaközpontban tartották meg a Toleranciakupa ötödik elődöntőjét, melyen temerini, szenttamási, dunacsébi, petrőci, belcsényi, karlócai, palánkai, kulpini, kátyi és újvidéki általános és középiskolák mintegy ötszáz tanulója mérkőzött meg egymással kispályás labdarúgásban, női és férfikosárlabdában, röplabdában és asztaliteniszben.
A magyar, szerb és szlovák nyelven elhangzott köszöntők után dr. Tihomir Sivić, a tartományi kormány alelnöke köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy e két nap a tisztes versengés mellett az ismerkedésről, a barátkozásról, egymás elfogadásáról is szól. Zoran Milošević, Újvidék Végrehajtó Tanácsának sportügyekkel megbízott tagja méltatta a Toleranciakupa fontosságát és jelentőségét, majd megnyitotta a kétnapos rendezvényt.
Az ünnepi beszédek elhangzása után az újvidéki Szent Száva Szerb Művelődési Egyesület tagjai magyar, szerb és szlovák táncokat adtak elő, majd négy helyszínen egyidejűleg megkezdődtek a Toleranciakupa újvidéki elődöntőjének küzdelmei.
A két napig tartó látványos küzdelmek után a következő csapatok jutottak a szabadkai döntőbe: asztaliteniszben a dunacsébi Zdravko Čelar, kispályás futballban pedig a palánkai Szent Száva Általános Iskola férfi- és női csapata, kosárlabdában az újvidéki Svetozar Miletić, illetve a szintén székvárosi Svetozar Marković együttes, röplabdában pedig ugyancsak az újvidéki Svetozar Marković középiskola csapata diadalmaskodott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..