home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Tündérkert a „világ végén”
Dienes Brigitta
2014.09.24.
LXIX. évf. 39. szám
Tündérkert a „világ végén”

A tiszaszentmiklósi Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskolában szeptember 19-én iskolanapot ünnepeltek, melyet az anyaiskola kihelyezett tagozatán, Hódegyházán tartottak meg. A rendezvény a délelőtti órákban új tantermek átadásával és kiállítással kezdődött.

Dr. Német László nagybecskereki püspök úr jóvoltából, egy németországi projektum segítségével új külsőt kapott az a két terem, ahol a helybeli diákok naponta több órát töltenek el. A nagy múltra visszatekintő iskolába jelenleg mintegy negyven tanuló jár.

A rendezvényt többek között Pavel Sokolovski lengyel nagykövet, Nyilas Mihály Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi titkár, Zsoldos Ferenc, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás lista vezetője, valamint Balázs Ferenc, Csóka község polgármestere tette ünnepélyesebbé jelenlétével. 

Az egybegyűlt vendégeket Antonije Cicmil igazgató a következő mondatokkal köszöntötte:

— Iskolánkat tengerhez hasonlítanám, melyet folyók táplálnak, a többi intézményt — mely együttműködik velünk — pedig folyókhoz.

Az igazgató úr kifejtette azt is, hogy büszke az intézmény tanulóira, valamint az általuk elért eredményekre, és egyúttal megköszönte dr. Német László püspöknek azt az önzetlen segítséget, amelyet az intézmény felújítására fordított.

A köszöntőbeszéd után a tárlatot Radomir Brkušanin festő és Vas Sarolta tanárnő nyitotta meg. Az összeállításban az érdeklődők a nyár utolsó hetében megrendezett gyermekrajztábor — melynek az idén a textil volt a fő témája — munkáit láthatták. A gyermekek a nyár összes mosolyát és élményét igyekeztek papírra varázsolni, Vanja Miladinov tiszaszentmiklósi tanuló origamiszobrai pedig még különlegesebbé tették a látványt.

Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás lista vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, és hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Tanácsnak az a célja, hogy az ilyen iskolákat és közösségeket ne csak elismerje, hanem éltesse is. Zsoldos Ferenc, az MNT alelnöke tündérkerthez hasonlította a hódegyházi iskolát, mely példaértékű lehet más vajdasági tanintézmények számára. Ide a tanulók nem csak tanulni járnak, ez az iskola játszóhely, tudástár, és hihetetlenül otthonos.

Dr. Németh László és Antonije Cicmil átvágták a szalagot, és ezzel hivatalosan is átadták a felújított osztályokat, majd a lovas fogat a helybeli Szent Erzsébet római katolikus parókiára szállította a vendégeket. Az ünnepi programban magyar, szerb és lengyel műsorszámok hangzottak el, végül a szervezők táncházba csalogatták a jelenlévőket. Az iskolanap ünnepi agapéval zárult a hódegyházi vadászegyesület épületében.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..