home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Toleranciában élni élet és jövő kérdése
(tv.)
2011.07.27.
LXVI. évf. 30. szám
Toleranciában élni élet és jövő kérdése

A tábor részvevőiJúlius 4-én Topolyán ünnepélyes keretek között nyitották meg a Duna menti városok és régiók ötödik toleranciatáborát, melynek az idén Határok nélkül a Dunán! volt a jelszava. Mintegy 200 fiatal tölt együtt 6 napot a tolerancia fővárosában, a részvevők 9 országból érkeztek,...

A tábor részvevői

Július 4-én Topolyán ünnepélyes keretek között nyitották meg a Duna menti városok és régiók ötödik toleranciatáborát, melynek az idén Határok nélkül a Dunán! volt a jelszava. Mintegy 200 fiatal tölt együtt 6 napot a tolerancia fővárosában, a részvevők 9 országból érkeztek, a következőkből: Magyarország, Ukrajna, Szlovákia, Bulgária, Ausztria, Horvátország, Románia, Bosznia-Hercegovina és természetesen Szerbia. A megnyitón az ünnepi köszöntők előtt egy perc néma csenddel adóztak az norvégiai főváros áldozatai előtt. A vendégeket először Bábi Attila, Topolya község elnöke üdvözölte, majd Slavica Đukić-Dejanović, a szerb parlament elnöke szólt az egybegyűltekhez. Ivica Dačić kormányalelnök, belügyminiszter, a toleranciáról beszélt, mint mondta, 2004-óta tavaly volt a legkevesebb nemzetek közötti összetűzés Szerbiában. Heinz Kalberer, a baden-würtembergi tartományi alapítvány elnöke köszöntőjében kiemelte: bízik abban, hogy Szerbia mielőbb az Európai Unió tagja lesz, ehhez már megvan a politikai akarat, de ez nem elégséges, fontos az emberek hozzáállása is. Az ilyen rendezvények arra is szolgálnak, hogy a fiatalok leküzdjék előítéleteiket. A Duna menti városok és régiók 5. toleranciatáborát Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke nyitotta meg. Mint mondta, a tábor az európai értékeket és Vajdaság multietnikus jellegét népszerűsíti. ,,Büszkeséggel tölt el, hogy Vajdaság a toleranciaprogram népszerűsítője és hordozója... Az európai sokszínűség tiszteletben tartása és az európai értékek megértése ellenére sem mondhatjuk azt, hogy szinte ragyogunk a toleranciától. A toleranciát nem szemlélhetjük európai irányzatként, nem egyszeri használatra szánt jelszó, toleranciában élni a Vajdaság számára élet és jövő kérdése'' -- mondta Egeresi.

A vendégek

Az ünnepi köszöntők után az Alternacija és a Neo Modern együttesek léptek színpadra, az est sztárvendége Wolf Kati magyarországi énekesnő volt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..