home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tökvicsorit faragtak kicsik és nagyok
Virág Szabina
2022.11.14.
LXXVII. évf. 45. szám
Tökvicsorit faragtak kicsik és nagyok

A halloweeni tökfaragásnak a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában már hagyománya van. Immár 9. alkalommal szerveztek tökfaragó foglalkozást, melyen az idén az 1. c osztály tanulói vettek részt Grubanov Martinek Emília tanítónő vezetésével.

A tökfaragáson túl barátkozás és minőségi időtöltés jellemezte ezt a délutánt, annál is inkább, mivel a gyerekeket szüleik segíthették a tökvicsorik elkészítésében. Készültek itt tökfejek kicsiben és nagyban, mókás hangulatban, mindenki igyekezett a legijesztőbb tököt kifaragni. Amíg az alkotások készültek, nagy volt az izgalom, ki faragással, ki formázással próbált kicsi tökből nagyot alkotni. Miután elkészültek, a tanulók egymás mellé felsorakoztatva csodálták meg a műveket. A tökfejeket szemlélve ijesztőbbnél ijesztőbb, igazán kreatív alkotások „mosolyogtak” ránk.

A kellemes délutánt tökből készült finomságokkal fűszerezték meg az ügyes kezű anyukák. Közös ízlelgetés mellett folyt a barátkozás, számos fotóval örökítettük meg az emlékezetes pillanatokat. A mindenki számára tartalmas foglalkozás után a résztvevők örömteli hangulatban vihették haza a kifaragott vicsorikat.


Nagy munkában kicsik és nagyok


Első lépésként lekerült a tökfödő


A tökbelsőt kanállal is el lehet távolítani…


…de kézzel az igazi móka


Apa segítsége mindig jól jön


Anyura is szükség volt


Elkészült alkotások és boldog gyermekmosoly

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..