Tiszavirág Fesztivál

Tiszavirág Fesztivál

Jó hangulatban kezdődött meg június 15-én Zentán a Tiszavirág Fesztivál, viszont az első nap programját a hirtelen jött, kiadós esőzés sajnos megzavarta.

A délutáni órákban megnyílt a borutca és a kézműveskiállítás, a látogatók gyülekeztek, és Zenta Város Fúvószenekara is derekasan hozzájárult a jó szórakozás megalapozásához. Az este 8-kor lezúduló „égi áldás” azonban összecsomagolásra kényszerítette a portékájukat kínáló kézműveseket, és a koncertek is elmaradtak.

Másnap viszont szerencsére minden a terv szerint alakult, az időjárás kedvezett a fesztiválnak, és a látogatók sem hiányoztak. Sűrű embertömeg hömpölygött a Tisza-parton, sokan nézelődtek a kézművesutcában, továbbá a bort és a házi készítésű sört kínáló faházikók előtt is megteltek az asztalok.

Délelőtt megtartották a retró horgászversenyt és a Tiszavirág regatta elnevezésű nemzetközi kajaktornát. A borutca bódéinak hátsó falán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészet tagozatos diákjainak alkotásait nézhették meg az érdeklődők. Népszerű volt ezenkívül Zenta község közigazgatási hivatala környezetvédelmi alosztályának standja is, ahol húsz nejlonzacskó és öt szárazelem leadása ellenében tetszetős vászon ökotáskát kaptak a polgárok.

Este kigyulladtak a lampionok, a jelenlevők színpompás fáklyás, hajós felvonulásban, valamint tűzijátékban gyönyörködhettek, majd a sztárfellépő, a The Beatles Tribute Band koncertje következett.

Vasárnap, a fesztivál utolsó napján már sokkal lazábban és ráérősebben teltek az események. Sok család tervezte úgy a vasárnapi sétáját, hogy útba ejtse a rendezvényt. Az emberek levendulacsokrot, kürtőskalácsot, vattacukrot vásároltak, beszélgettek az ismerősökkel, viszont már látszott rajtuk, hogy sokan a hétfői munkanapra gondolnak.

Habár a Tisza virágzása az idén is megelőzte a fesztivált, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete továbbra is fontosnak tartja, hogy a rendezvény középpontjában a látványos természeti jelenség és a folyó álljon.


A szerző és Herédi Krisztián felvételei:▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tiszavirág Fesztivál
Riport
Tiszavirág Fesztivál
Riport
Facebook

Támogatóink