home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Testvériskolai együttműködés
monaRa
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám
Testvériskolai együttműködés

Testvériskolai együttműködést erősített meg aláírásával Radovan Stepanov, a nagykikindai Fejős Klára Általános Iskola igazgatója és Makányné Óvári Éva, a kiskunfélegyházi Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény igazgatója.

A kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola 2006 óta ápol testvériskolai kapcsolatot a Fejős Klára Általános Iskolával. Mivel a Darvas iskola az iskola-összevonás után a Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény tagintézményeként működik, ezért most lehetőség nyílt az együttműködés kibővítésére is.
Makányné Óvári Éva elmondta: a diákoknak és a tanároknak is számos lehetőséget nyújt ez a kapcsolat, mert általa a két település pedagógusai tapasztalatot cserélhetnek és a szakmai munkát is kiegészíthetik, fejleszthetik. A nemzetközi pályázatoknak hála közös programok szervezésére is alkalom nyílik. Radovan Stepanov igazgató az aláírást egy jól induló közös program kezdetének tartja. Kormányos Imre, a Kiskunfélegyházi Testvérvárosi Egyesület alelnöke a Kiskunfélegyháza és Nagykikinda közötti jó viszonyról szólt, és kiemelte, hogy az oktatás területén kialakult kapcsolat tovább erősítheti a két település együttműködését, közös gondolkozását.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..