home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Tartalmas anyaországi kirándulás
(—)
2014.10.21.
LXIX. évf. 43. szám
Tartalmas anyaországi kirándulás

A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium magyarul tanuló elsős diákjai az osztályfőnökökkel, Vigh Herminával és Petkovics Mártával kétnapos magyarországi kiránduláson vettek részt október 10-én és 11-én. A Rákóczi Szövetség pályázatán elnyert támogatás úti célja a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium meglátogatása volt.

A tanulók megismerkedtek a kiskunhalasi gimnázium tanulóival, majd megtekintették a Thorma János Múzeum állandó tárlatát, a többi közt a hatalmas méretű és világhírű Talpra magyar! című festményt is, valamint a Csipkemúzeumot és egy helytörténész kíséretében a város nevezetességeit: a református templomot, a tájházat, az I. és a II. világháborús emlékműveket, a városházát stb.

A szabadkai tanulók a gimnázium diákotthonában aludtak, ahol este közösségépítő és ismerkedő játékokat játszottak, majd másnap ellátogattak az Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkba, ahol a többi közt a Feszty-körképet is megcsodálták. A szombat délutánt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban A fáraók Egyiptoma című kiállítás megtekintésével kezdték, majd a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium volt diákja, Farkas Zsuzsanna kalauzolásában a város nevezetességeivel ismerkedtek meg. Szó esett Szeged történelméről, híres szülötteiről, műemlékeiről, valamint a Szegedi Egyetem sajátosságairól.

Gimnazistáink sok új ismerettel és frissen kötött barátságokkal tértek haza a tartalmas kirándulásról.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..