home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Tanévváró hírek Zentán
(Tha)
2013.08.29.
LXVIII. évf. 35. szám
Tanévváró hírek Zentán

Nyolcszemélyes kombi az ingázóknak — Németországi küldemény — A naponta utazó községbeli fiatalok támogatása

A Zenta községhez tartozó adahatári iskolában már évekkel ezelőtt megszűnt az oktatás, az óvodás gyermekek és az általános iskolások naponta ingáznak Felsőhegyre. Az önkormányzat erre a célra nyolcszemélyes kombit biztosított, amelyet hétvégén a versenyekre, továbbképzésekre utazó diákok és tanárok is igénybe vesznek. A használtan beszerzett, 15 éves gépjármű az utóbbi időben gyakran meghibásodott, állandóan javításra szorult, ezért a városvezetés úgy döntött, kifizetődőbb új kombit vásárolni a Stevan Sremac Általános Iskolának. A társasgépkocsit az újságírók kíséretében megtekintette Ceglédi Rudolf polgármester úr és Sárosi Gabriella igazgatónő, akik elmondták, az új szerzeménynek a szülők is nagyon örülnek, hiszen szeptember elsejétől jóval biztonságosabbá válik a tanulók utaztatása.     


Németországból szegedi közvetítéssel használt, de kiváló állapotban lévő asztalok és székek érkeztek a zentai általános iskolába. A 192 szék és 85 asztal szállítási költségét Szeged és Zenta között a községi kasszából fedezték.


A zentai önkormányzat ebben a tanévben is a hónapos buszjegy 30 százalékának a törlesztésével támogatja azokat a naponta utazó községbeli fiatalokat, akik más településeken járnak középiskolába. Az érdeklődők a szükséges dokumentumokat szeptember 15-éig nyújthatják be a Városháza 31-es irodájában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..