home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Szerbia közelebb került az unióhoz
Vajdaság Ma
2024.07.19.
LXXIX. évf. 29. szám
Szerbia közelebb került az unióhoz

Várhelyi Olivér európai bővítési biztos üdvözölte a Szerbia és az EU közötti, a fenntartható nyersanyagokról szóló stratégiai partnerségről szóló megállapodás aláírását, majd hozzátette, Szerbia a megállapodással közelebb került az Európai Unióhoz. Erről az X közösségi oldalon tett közzé bejegyzést.

Dubravka Đedović Handanović bányászati és energetikai miniszter és Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős alelnöke írták alá Belgrádban a fenntartható nyersanyagokról, akkumulátorgyártási láncokról és elektromos járművekről szóló stratégiai partnerségről szóló egyetértési megállapodást, írja a Beta.

A fenntartható nyersanyagokról szóló szándéknyilatkozatot a kritikus fontosságú nyersanyagokról szóló csúcstalálkozó keretében írták alá a Szerbia Palotában, és az eseményen Olaf Scholz német kancellár és Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..