home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Részvétnyilvánítások Potápi Árpád János halála kapcsán
Pannon RTV
2024.10.17.
LXXIX. évf. 42. szám
Részvétnyilvánítások Potápi Árpád János halála kapcsán

A külhoni magyar vezetők is részvétüket fejezték ki Potápi Árpád János halála kapcsán.

Az egységes magyar nemzetben nemcsak hitt, hanem tett is az érdekében nap mint nap. Köszönünk mindent, Államtitkár úr! Isten veled, Árpád! – írta közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Potápi Árpád János távozása nagy veszteség a Kárpát-medencei magyarság számára. Államtitkárként fáradhatatlanul küzdött nemzetünk megmaradásáért, a vajdasági magyar közösség mindig érezte a támogatását. Emléke örökké élni fog! Nyugodjon békében! – fogalmazott Juhász Bálint, a Tartományi Képviselőház elnöke.


Fotó: Kartali Róbert

Halálának hírétől megrendülve búcsúzom Potápi Árpád Jánostól, a Magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárától. Attól az embertől, aki minden magyar ügyért egyformán harcolt, és munkájával elvitathatatlan érdemeket szerzett a nemzetépítés terén – hangsúlyozta Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, és hozzátette: A Magyar Nemzeti Tanács megannyi programjának támogatójaként túl korán távozott, közös tennivalónk lett volna még bőven.

A Magyar Nemzeti Tanács tagjait és hivatalának munkatársait is mélyen megrendítette a hír, hogy elhunyt Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Az MNT programjainak egyik legfontosabb támogatója volt, és megtisztelő, hogy a vajdasági magyarság ilyen pártfogóval rendelkezett. Halála éppen ezért óriási veszteség mindannyiunk számára. Nyugodjon békében! – olvashatjuk az MNT Facebook-oldalán.

Vicsek Annamária, a VMSZ alelnöke és a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a következő mondatokat tette közzé: Mérhetetlen veszteség érte ma a magyar közösséget. Nemcsak hivatásának, de szívügyének tekintette a magyarok ügyét, éljenek bárhol a világban.

A Kárpát-medencei magyar politikusok közül többek között részvétét fejezte ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Gubik László, a felvidéki Magyar Szövetség elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének az elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..