home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolások számára
MNT
2017.05.12.
LXXII. évf. 19. szám
Szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolások számára

A Magyar Nemzeti Tanács — az ösztöndíjprogam keretein belül — intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

A 2012. nyara óta szervezett tanfolyam ingyenes. A célcsoport ez alkalommal a harmadikos középiskolás tanulók, a képzés pedig 2017. július 3–21. között kerül megszervezésre.  A tervezett helyszínek a következők: Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Ada, Óbecse, Temerin.

A tanfolyam 80 órát ölel fel 3 héten keresztül. Az első két hétében a kurzus a tanuló által választott helyszínen zajlik, a harmadik héten viszont az újvidéki Európa Kollégiumban. A jelentkező tanulók a kurzus kezdete előtt egy szintfelmérőn vesznek részt. A szintfelmérő teszt szerb nyelvismeretből áll, a tesztelés június utolsó heténben szervezzük a jelentkező tanuló által megjelölt helyszínen.

Az érdeklődő harmadik osztályos diákok saját osztályfőnöküknél jelentkezhetnek, valamint további információkat a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az oktatas@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2017. május 19., péntek.

Várjuk a jelentkezőket! 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..