Szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolások számára

Szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolások számára

A Magyar Nemzeti Tanács — az ösztöndíjprogam keretein belül — intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

A 2012. nyara óta szervezett tanfolyam ingyenes. A célcsoport ez alkalommal a harmadikos középiskolás tanulók, a képzés pedig 2017. július 3–21. között kerül megszervezésre.  A tervezett helyszínek a következők: Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Ada, Óbecse, Temerin.

A tanfolyam 80 órát ölel fel 3 héten keresztül. Az első két hétében a kurzus a tanuló által választott helyszínen zajlik, a harmadik héten viszont az újvidéki Európa Kollégiumban. A jelentkező tanulók a kurzus kezdete előtt egy szintfelmérőn vesznek részt. A szintfelmérő teszt szerb nyelvismeretből áll, a tesztelés június utolsó heténben szervezzük a jelentkező tanuló által megjelölt helyszínen.

Az érdeklődő harmadik osztályos diákok saját osztályfőnöküknél jelentkezhetnek, valamint további információkat a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az oktatas@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2017. május 19., péntek.

Várjuk a jelentkezőket! 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolások számára
Értesítés
  • Tóth Lívia
  • 2020.07.29.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
Facebook

Támogatóink