home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szelek havának első napjaiban…
Martinek Imre
2018.04.05.
LXXIII.. évf. 15. szám
Szelek havának első napjaiban…

Mottó: „Különös éjszaka volt / Csak miénk volt a sziget, / A sétányon senki sem járt. / Valahol lágy zene szólt / Mi csak néztük a vizet / És mindkettőnk egy szóra várt…” (Sárosi Katalin: Különös éjszaka volt)

Az egymás leheletébe kapaszkodó vándorok közös élményekkel, józan tervekkel és színes palettájú bizakodással hagyták végül maguk mögött a Margitszigetet. Azon a bizonyos éjszakán, Szelek havának első napjaiban, sajnos, őmellőlük sem maradtak el a temetetlen múltból visszakéredzkedő kísértésfoszlányok. Ártalmatlannak tetsző, bávatag lüdvérckék, amelyek – ugyan már régen megfoszttattak mindennemű, konkrétumokban is mérhető ármánykodó erejüktől, hirtelen egyre vehemensebben és rendíthetetlen csökönyösséggel kezdték követelni ismét ősi jussukat.  

Azóta új nap virradt. Nemcsak az ifjakra, de a hatalmas folyam kellős közepén fekvő vén szigetre is. Ahová érdemes újra és újra visszatérni. Visszatérni, látni, szépségeiből bőségesen tarisznyázni.

(Fényképezték: Martinek Imre és Györffi Réka)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..