Szegeden a Hét Nap

Szegeden a Hét Nap

Immáron 10. alkalommal mutatkozott be a szegedi közönségnek a Vajdasági Magyar Kalendárium. Az idén azonban nemcsak az okoskönyvünk, hanem lapunk megjelenésének közelgő 70. évfordulója is téma volt.

Szegeden a Hét Nap

 A hetilap hét évtizedéről, mindennapi munkájáról, további terveiről Tomek Viktor főszerkesztő, Tóth Lívia főszerkesztő-helyettes, Gyurkovics Virág és Szerda Zsófi újságírók beszéltek a közönség előtt. A szerkesztőségből jelen volt még Szabó Attila fotóriporter, Szalvai Irma példányszámfelelős, továbbá a vendégek: Kónya Sándor dalénekes (Sinkovits Péter, Balogh István és Podolszki József megzenésített költeményeit adta elő), Dupák Fanni (Kosztolányi Dezső-verset szavalt) és Kovács Bertina (Cs. Simon István versével kedveskedett a közönségnek), valamint a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület versmondói is. A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének kulturális közhasznú egyesülete által szervezett estet Köteles Csillának, a szegedi Király-König Péter Zeneiskola növendékének fuvolajátéka vezette fel, majd Kisimre Ferenc, az est házigazdája beszélgetett a szabadkai vendégekkel.

A Millenniumi Kávéházban megtartott rendezvény végén a közönség érdeklődéssel forgatta a Vajdasági Magyar Kalendáriumot (szinte mindenki vásárolt is belőle), és kötetlen beszélgetést folytatott a szerkesztőség jelen lévő tagjaival.


Szabó Attila felvételei

Címkék: vmk_2016
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Hét Nap — Hetven Év rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Szegeden a Hét Nap
Mozaik
  • Hét Nap
  • 2016.01.24.
  • LXXI. évfolyam 3. szám
Szegeden a Hét Nap
Heti Jegyzet
Facebook

Támogatóink