home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Sportolás, mozgás, játék egybekötve
Bacsik Lőrinc Natália
2023.09.07.
LXXVIII. évf. 36. szám
Sportolás, mozgás, játék egybekötve

Újabb gyerekprogramot tartottak nemrégiben Tóbán. A sikeres eseményről az egyik szervezőt, Helfrih Tímeát kérdeztem.

* Hogy jött az ötlet a sportnap megszervezésére?

— Ezt a napot Živković Aleksandar háromgyermekes édesapa találta ki. Bába Natália, a nőszervezet elnöke is szerette volna, ha a gyerekek számára lenne egy kis játék még a nyári szünidőben. Ő kérte meg Aranyos Helénát és engem, hogy szervezzük meg a sportjátékokat. Mivel mi már rutinosak vagyunk a gyerekfoglalkozásokban (játék és kreativitás terén), így nem volt kérdéses, hogy elfogadjuk a felkérést. Szeretjük ezt csinálni.


Csoportkép

* Hány gyerek vett részt a programban? És milyen ügyességi játékokat találtatok ki?

— Mindenki kapott emléklapot. Harmincegy oklevelet osztottunk ki a sportnapi rendezvényen, de többen voltak, mert néhányan csak oda-odaszaladtak egy-egy játékszámban részt venni. Összesen tizenkét játékot lehetett egyénileg kipróbálni, illetve természetesen versenyezni is. Volt kötélhúzás, zsákban ugrálás, Exatlon-játékok, azaz labdavezetés, ugrás, célba dobás. Csutkából kotárkát építhettek, pontok szerint dobálhattak labdát, hulahoppkarikázhattak, stb. Valóban mindenki találhatott magának valamilyen neki tetsző játékot.


Az uzsonnára kapott finom palacsinta

* Voltak-e jutalmak? Mivel leptétek meg a gyerekeket?

— A tóbai női szervezet a szünetben palacsintával jutalmazott. És nemcsak a gyerekek ehettek belőle, hanem mindenki, aki meglátogatta a rendezvényt. A foglalkozáson Bába Emília is segített nekünk. Voltak játékok, melyeket otthonról hoztunk, saját kezűleg készítettünk, de Fazekas Ildikó óvónő is sok játékot kölcsönzött. A tűzoltók termében finom bableves volt a vacsora, melyről a tűzoltók gondoskodtak. Aranyos Zoltán vállalta az elkészítését, aki nagyon szeret és jól is tud főzni. A játékokat a tűzoltóotthon melletti téren tartottuk, de az iskola udvara is helyszínül szolgált. A helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület gondoskodott a tombolán kihúzott ajándékokról a kicsik számára. Bába Natália a golyóstollakat adományozta, a magyarcsernyei községelnök, Brakus Vladimir pedig az üdítőket és a nasit ajánlotta fel.

Az iskolakezdés előtt remek programnak bizonyult a családi nap, melyről még biztosan sokáig fognak beszélni a gyerekek, szülők egyaránt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..