home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Sikeres volt az anyanyelvi verseny
(k.k.gy., M.I.)
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
Sikeres volt az anyanyelvi verseny

Több mint száz vajdasági magyar felső tagozatos tanuló versenyzett a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, valamint az oktatási minisztérium által szervezett magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntőjén.

Kilenc zentai diák a községi és a körzeti fordulón továbbjutva vívta ki magának a döntőben való részvételt. Közülük négy tanuló kiváló eredményt ért el a köztársasági megmérettetésen.

A 6. osztályosok között Bagdal Zoltán, az Emlékiskola tanulója lett a harmadik. Felkészítő tanára Máriás Irén. A 8. osztályosok között Krezsó Krisztián végzett az első helyen, Horváth Kátai Krisztina második helyezést ért el, Katona Réka pedig harmadik lett.

Mindhárman a zentai Emlékiskola tanulói, felkészítő tanáruk Kormányos Katona Gyöngyi.

 

A megmérettetésen részt vevő diákok közül huszonheten a Bánság tíz településéről érkeztek: Törökkanizsáról, Padéról, Tordáról, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről, Nagybecskerekről, Muzslyáról, To-rontálvásárhelyről, Ürményházáról és Székelykevéről.

A rendkívül erős és kiegyensúlyozott mezőnyben a nyolcadikosok közül Kovács Imola (Prókin Eleonóra tanítványa, Sonja Marinković Általános Iskola, Nagybecskerek) a harmadik, Oszlánszki Áron (mgr. Viola Lujza tanítványa, Dositej Obradović Általános Iskola, Ürményháza) és Makán Albert (Đurić Erzsébet tanítványa, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya) pedig a második helyen végzett. A hetedik osztályosok mezőnyében Lukács Anna (Prókin Eleonóra tanítványa, Sonja Marinković Általános Iskola, Nagybecskerek), ugyancsak többedmagával, a harmadik díjon osztozott.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..