Sikeres volt az anyanyelvi verseny
(k.k.gy., M.I.)
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
Sikeres volt az anyanyelvi verseny

Több mint száz vajdasági magyar felső tagozatos tanuló versenyzett a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, valamint az oktatási minisztérium által szervezett magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntőjén.

Kilenc zentai diák a községi és a körzeti fordulón továbbjutva vívta ki magának a döntőben való részvételt. Közülük négy tanuló kiváló eredményt ért el a köztársasági megmérettetésen.

A 6. osztályosok között Bagdal Zoltán, az Emlékiskola tanulója lett a harmadik. Felkészítő tanára Máriás Irén. A 8. osztályosok között Krezsó Krisztián végzett az első helyen, Horváth Kátai Krisztina második helyezést ért el, Katona Réka pedig harmadik lett.

Mindhárman a zentai Emlékiskola tanulói, felkészítő tanáruk Kormányos Katona Gyöngyi.

 

A megmérettetésen részt vevő diákok közül huszonheten a Bánság tíz településéről érkeztek: Törökkanizsáról, Padéról, Tordáról, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről, Nagybecskerekről, Muzslyáról, To-rontálvásárhelyről, Ürményházáról és Székelykevéről.

A rendkívül erős és kiegyensúlyozott mezőnyben a nyolcadikosok közül Kovács Imola (Prókin Eleonóra tanítványa, Sonja Marinković Általános Iskola, Nagybecskerek) a harmadik, Oszlánszki Áron (mgr. Viola Lujza tanítványa, Dositej Obradović Általános Iskola, Ürményháza) és Makán Albert (Đurić Erzsébet tanítványa, Szervó Mihály Általános Iskola, Muzslya) pedig a második helyen végzett. A hetedik osztályosok mezőnyében Lukács Anna (Prókin Eleonóra tanítványa, Sonja Marinković Általános Iskola, Nagybecskerek), ugyancsak többedmagával, a harmadik díjon osztozott.

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..