home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
SIKERES VOLT A POLGÁROK GYŰLÉSE
k-ko
2004.11.24.
LIX. évf. 47. szám

A muzslyai szavazópolgároknak több mint 5%-a vett részt a Petőfi Sándor MME nagytermében nemrégiben megtartott nagygyűlésen. SMIT Ferenc tanácselnök beszámolójában azt körvonalazta, hogy az utóbbi négy évben a 2%-os helyi járulékot milyen célokra használták fel. Ezután tervet terjesztettek elő a kö...

A muzslyai szavazópolgároknak több mint 5%-a vett részt a Petőfi Sándor MME nagytermében nemrégiben megtartott nagygyűlésen. SMIT Ferenc tanácselnök beszámolójában azt körvonalazta, hogy az utóbbi négy évben a 2%-os helyi járulékot milyen célokra használták fel. Ezután tervet terjesztettek elő a következő négyéves időszakra, amennyiben a polgárok megszavazzák az új helyi hozzájárulást. Előbb azonban a községi képviselő-testület elé kell terjeszteni a javaslatot, és ha a közgyűlés jóváhagyja, akkor referendumon nyilatkoznak a szavazópolgárok. A nagygyűlésen elfogadták az újabb kommunális tervet, valamint a civil szervezetek és a helyi közösség munkájának, működtetésének programtervét. A mostani tanács négy éve úgy osztotta el a helyi járulék összegét, hogy 50%-ot különített el a különféle kommunális tevékenységekre, 35%-ot a civil szervezetek működésére (a rezsiköltségeket is beleértve), 15%-ot pedig azokra a rendezvényekre költöttek, amelyeket a helyi tanács szervezett, valamint a testvértelepülések küldöttségének fogadására, illetve azok meglátogatására.
A tanács szerint a következő négy évre szóló helyi járulékot is az eddigi százalékban kell elosztani. Az első helyen a gyermekorvosi rendelő befejezése áll, ezt követi a valamikori mozi épületének (amelyet a helyi közösség megvásárolt) átalakítása szabadidőközponttá, továbbá résztámogatással szorgalmazzák a temető rendezését és körülkerítését, a kápolna tatarozását és bővítését. A kerékpárosok külön utat kapnának a főutcán, ennek költségeit részben fedezné a helyi tanács. Ugyanakkor be szeretnék fejezni néhány utca aszfaltozását, a meglévő utaknak és a gyalogjárdáknak a javítását. A gyerekekről sem feledkeztek meg, hiszen több játszótér és egy park kialakításán fáradoznak majd, a sportolók részére pedig műanyaggal fedett pályákat terveznek, hogy a télen is tudjanak edzeni. Továbbra is támogatják a civil szervezeteket, ugyanakkor a helyi intézményeken is segíteni próbálnak. Természetesen a felsoroltakkal nem merülnek ki a tervek, az anyagiakra még nagyon sok helyen szükség van.
A helyi járulék meghosszabbításának első lépése sikeres volt, a második már a községi képviselő-testület határozatától, a harmadik pedig kizárólag a szavazópolgárok jóindulatától függ.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..