home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Robbie Williams és Justin Timberlake
Zvekán Péter
2023.11.03.
LXXVIII. évf. 43. szám
Robbie Williams és Justin Timberlake

A ’90-es években vált igazán népszerűvé az az elképzelés, hogy a zenei producerek fiú- és lánycsapatokat raktak össze. Igazából még mindig nem teljesen tiszta, hogy ez a recept miért működött és működik a mai napig is, de működik. Nem is ez az igazi kérdés, hanem az, hogy meddig. Ezek ugyanis általában csak ideig-óráig léteznek, viszont a megszűnésük után szinte mindig akad egy-két olyan individuum, akiből a későbbiekben valóságos megasztár lesz. Így szabadult rá a világra Robbie Williams és Justin Timberlake is.

Robbie Williams

Minden a Take Thattel kezdődött 1990-ben, amikor Martin Smith menedzser úgy döntött, hogy összerak egy csapatot. Az eredeti tagok Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange és Robbie Williams voltak. A Take That hatalmas sikereket aratott, de 1996-ban bejelentették a feloszlását. Szinte minden tag kipróbálta magát szólóban, de csak Robbie Williamsnek sikerült igazán áttörni a jeget. Kiválása után több albumot adott el az Egyesült Királyságban, mint bármelyik másik brit szólóénekes a történelem során. 70 millió lemezt értékesített, vagyis 55 millió albumot és több mint 17 millió kislemezt. Robbie Williams mindemellett bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe is, amikor 2006-ban meghirdette a világ körüli turnéját. Hogy miért? Mert egyetlenegy nap alatt 1,6 millió koncertjegyet adott el, amire addig nem volt példa. A Take That 2005-ben újraalakult, és a mai napig aktív. Robbie Williams pedig időnként visszatér régi csapatához.


Forrása: upload.wikimedia.org

Justin Timberlake

Az ’N Sync egy amerikai fiúcsapat, mely 1995-ben alakult a floridai Orlandóban. Az eredeti tagok Lance Bass, Justin Timberlake, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick és JC Chasez voltak. Érdekességként jegyzem meg, hogy a csapat neve a tagok nevéből tevődik össze: JustiN, ChriS, JoeY, LancetoN és JC. A csapat végül 2002-ben feloszlott, viszont Justin Timberlake még abban az évben egy teljesen új stúdióalbummal jelentkezett. Ez volt a Justified, melyből összesen 7 millió példány fogyott.


Forrás: justintimberlake.fandom.com
 

A Justifiedot a FutureSex/LoveSounds követte, majd Justin úgy döntött, hogy 2007 és 2012 között szünetelteti az énekesi karrierjét, és inkább a színészkedésre koncentrált. Játszott a The Social Networkben, a Bad Teacherben a Friends with Benefitsben és az In Time-ban. 2013-ban ismét visszatért a zenéhez, akkor jelent meg a The 20/20 Experience című albuma, majd jött a The 20/20 Experience — 2 of 2 és 2018-ban a Man of the Woods című korong. Justin azonban nem csak a film és a zene világában van jelen. Egyebek mellett van egy lemezkiadó cége, a Tennman Records, saját divatmárkája, a William Rast, és több étterem tulajdonosa, olyanoké, mint a Destino és a Southern Hospitality.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..