home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Rituális labdajátékok
M. E.
2011.02.02.
LXVI. évf. 5. szám
Rituális labdajátékok

Patócs László, Pressburger Csaba, Jódal Kálmán, Benedek Miklós és Kiss Tamás a felolvasóestenJanuár 20-án, csütörtökön este az újvidéki Forum étteremben gyűltek össze a Híd folyóirat munkatársai, barátai és támogatói, ahol bemutatták a Híd Könyvtár legújabb kiadványát, a Rituális labdajáték...

Patócs László, Pressburger Csaba, Jódal Kálmán, Benedek Miklós és Kiss Tamás a felolvasóesten

Január 20-án, csütörtökön este az újvidéki Forum étteremben gyűltek össze a Híd folyóirat munkatársai, barátai és támogatói, ahol bemutatták a Híd Könyvtár legújabb kiadványát, a Rituális labdajátékok című antológiát, amelynek szerzői Barlog Károly, Bencsik Orsolya, Benedek Miklós, Aaron Blumm, Danyi Zoltán, Jódal Kálmán, Kiss Tamás, Mirnics Gyula, Pressburger Csaba-Saul, Sirbik Attila, Szerbhorváth György és Terék Anna.
A találkozó vendégeit dr. Faragó Kornélia, a Híd főszerkesztője üdvözölte, aki hangsúlyozta, a folyóirat rendkívül jó évet zárt, rengeteg meghívásuk volt, amelyek közül mindegyik fellépés mögött nagyon sok ember dolgozott azért, hogy azok sikeresen valósulhassanak meg. A tavalyi évet székelyföldi fellépéssorozattal kezdték, utána jött a pécsi és a debreceni irodalmi fesztivál és a vajdasági fellépések hosszú sora. A szerepléseik szinte mindenütt teltházasak voltak, emelte ki a főszerkesztő, köszönetet mondva mindenkinek, aki valamilyen módon segítette a munkájukat.
- A Rituális labdajátékok című antológia csapatjáték eredménye, vagy hogy stílusosabb legyek, mondhatnám azt is, labdajáték eredménye. Senkitől sem emeltünk ki mondatot az antológia élére. A cím nem a szerzőink szövegeiből kerül ki, tehát úgy oldottuk meg a címadást, hogy senkit sem preferáltunk mások ellenében. Átvett szövegről van szó, amely tulajdonképpen arra szolgál, hogy dekonstruálja a klasszikus generációs gondolkodást, és egyáltalán mindenféle klasszikus gondolkodást - fogalmazott ünnepi köszöntőjében dr. Faragó Kornélia, majd így folytatta: - Az antológia csapatjátékának első számú szereplői a szerzők. A szerzőkön túl azonban fontos szerepe jutott az illusztrátoroknak is. Külön köszönet illeti a műszaki szerkesztőt, Buzás Mihályt, lektorunkat és korrektorunkat, Buzás Mártát, illetve a fedőlap tervének kivitelezőjét, Virág Beát is. De ezúton szeretnék köszönetet mondani a Forum Kiadó igazgatójának, Németh Ferencnek is, aki az antológia ötletének első pillanatától kezdve támogatta a kiadvány létrejöttét, és Bányai Jánosnak, a kötet első recenzensének is.
A program folytatásában a kötet előszavát Vékás Éva olvasta fel, a kötetet pedig Patócs László mutatta be az egybegyűlteknek, akik ezt követően az antológiában szereplő művek szerzőinek felolvasásait is meghallgathatták. A Híd főszerkesztőjének tájékoztatása szerint rövidesen elindul a folyóirat honlapja, ahol a Híd Könyvtár más kötetei mellett a most megjelent Rituális labdajátékok című antológia is megtalálható lesz majd, amelynek szerzőire máris több bemutatkozási lehetőség vár Vajdaság-szerte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..