Rakoncátlan tincsek hajvasalóval

Rakoncátlan tincsek hajvasalóval

Követi az aktuális trendeket, mindig csinos, ám soha nem mulasztja el a külsejében is felszínre hozni a rá jellemző huncutságot. Kovács Hédi lektorként dolgozott lapunknál, ám új kihívások után kutatva Újvidékre költözött, ahol egy kreatív eszközöket forgalmazó boltot vezet.

Kiváló trükkjei vannak rá, hogyan legyen rövid idő alatt indulásra kész, ezekből szemezgetünk. Hédi most azt mondja el nekünk, hogyan készítsünk rakoncátlanul göndörödő tincseket egy hajvasaló segítségével.

Ahhoz, hogy hajunk jól formázható legyen, és frizuránk tartós is maradjon, a legfontosabb termék, melyet használnunk kell, a hajhab és a hajlakk. Van, aki a hajvasaló használata előtt hővédő készítményt is alkalmaz, Hédi azonban feleslegesnek tartja, hogy még ezzel is terhelje a haját, úgyhogy egész egyszerűen a vízre esküszik:

— Mielőtt belekezdünk, egy picit meg kell nedvesíteni a hajat, így egyrészt a hajnak sem lesz annyira megterhelő az egész, másrészt a víztől könnyebben formázhatóvá válik. A hajat átfésüljük, részekre osztjuk, és a felső réteget feltűzzük. Az alsót tincsekre választjuk, attól függően, hogy mekkora hullámokat szeretnénk. A kis tincsek értelemszerűen gyorsabban és jobban göndörödnek, így erősebbek lesznek a hullámok. Rátesszük a tincsre a hajvasalót egyenesen, és körülbelül 180˚-os szögbe elfordítjuk, majd nagyon lassan húzzuk lefelé — mutatja Hédi. Amikor az alsó sorral elkészül, előbb hajlakkal fixálja, majd leválasztja a következő réteget. A vasalás után már ne fésüljük a hajat, mert kinyúlnak a hullámok. Hédi a begöndörített tincsek mellett néha egyenesre hagy néhány kisebbet. Így amikor befejezi és szétrázza a haját, kócos, köztes hullámokat kap.

Frizuránk azzal is variálható, hogy a hajtőhöz mennyire közel kezdjük el göndöríteni: ha a tövéhez közelebb, akkor ezzel megemeljük a hajat, mely így dúsabbnak tűnhet. A hosszabb hajat formázhatjuk úgy, hogy csak a végét göndörítjük. Ezzel olyan bombshell stílusú hullámokat kapunk, mint amelyek a Victoria’s Secret kifutóiról lehetnek ismerősek.

Arra is figyeljünk, hogy ne terheljük meg túlságosan a hajunk:

— Mivel festem is a hajam, én sem szeretném minden egyes alkalommal kitenni a vasalás károsító hatásának. Mielőtt lefekszem este, egy kicsit megnedvesítem, kisebb tincsekre szedem, ezeket a két ujjam köré tekerem, apró hullámcsatokkal rögzítem a fejemhez, és úgy alszom egész éjszaka. Ez egyáltalán nem kellemetlen, mert nem óriási hajcsavarokról van szó, reggelre pedig szép hullámos lesz a hajam — mondja Hédi.

Persze vigyázzunk, hogy a hajgyökereink ne fázzanak meg, ezért ez utóbbi technikát inkább a nyárra tartogassuk. Addig pedig elő a hajvasalóval!


Kattints az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző adatlapját is:
Gyurkovics Virág

Címkék: szépségtippek
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szépség rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Rakoncátlan tincsek hajvasalóval
Divatosan
  • GYURKOVICS Virág
  • 2015.12.06.
  • LXX. évfolyam 48. szám
Rakoncátlan tincsek hajvasalóval
Szépség
  • GYURKOVICS Virág
  • 2015.11.29.
  • LXX. évfolyam 47. szám
Facebook

Támogatóink