home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Pásztor István és Kern Sólya Mária látogatása a Paulinumban
(MJ)
2013.01.09.
LXVIII. évf. 2. szám
Pásztor István és Kern Sólya Mária látogatása a Paulinumban

Hagyománnyá vált már, hogy a Vajdasági Képviselőház elnöke a karácsonyi és újévi ünnepek előtt látogatást tesz a Paulinumban. Ebben az esztendőben még indokoltabb a látogatás, mivel a Képviselőház új elnököt kapott Pásztor István személyében. A másik ok pedig az, hogy a Paulinum Gimnázium ebben az évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

A régi szokás szerint közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt Pásztor István elnök úr és Kántor Csilla kabinetvezető asszony tiszteletüket tették a Paulinumban. A múltban az iskolát az egyházmegye tartotta fenn, a változások után azonban a köztársaság és a tartomány is támogatja. A tartományi elnökök szép szokása, hogy a karácsonyi látogatásuk alkalmával megajándékozzák az intézetet. Pásztor Istvánt szeretettel fogadták a Paulinum elöljárói és diákjai, alkalmi műsor keretében köszöntötték. Az elnök úr a diákokhoz intézett beszédében hangsúlyozta az intézmény fontosságát és létjogosultságát, amire ez az 50 év is bizonyíték. Karácsonyi meglepetésként az elnök úr élelmiszerrel és tisztálkodási szerekkel ajándékozta meg az intézményt.
Pásztor István úrral egyidejűleg tiszteletét tette Kern Sólya Mária, a szabadkai képviselő-testület elnök asszonya is. Ő is a hagyományokra hivatkozott és arra, hogy a Paulinum diákjai mindenütt méltóképpen megállják helyüket, mint a tapasztalatok is bizonyítják. Az elnök asszony karácsonyi ajándékként egy mikrohullámú sütőt adott át a vendéglátóknak.
A kedves vendégek részére az iskola igazgatója, msgr. Miocs József fogadást adott a Paulinum dísztermében. A látogatás emlékét egy közös fénykép is őrzi. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..