home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Pásztor István: Nem a VMSZ aktivistái hordozgatják a borítékokat
Magyar Szó
2022.03.18.
LXXVII. évf. 11. szám
Pásztor István: Nem a VMSZ aktivistái hordozgatják a borítékokat

A napokban elkezdtek érkezni Szerbiába a levélszavazati csomagok azoknak a szerbiai lakosoknak, akik nem rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, ám mivel kettős állampolgárok és korábban regisztráltak a magyar választói névjegyzékben, élhetnek a magyarországi választójogukkal.

A sajtóban és a közösségi oldalakon olyan értesülések láttak napvilágot, hogy a levélszavazati csomagokat több településen nem a postás kézbesíti azoknak, akik ezt például nem Magyarország külképviseleteinek valamelyikére kérték, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái. Egyes vélemények szerint ez megkérdőjelezi a levélszavazás szabályosságát. Pásztor István, a VMSZ elnöke a Magyar Szónak nyilatkozva közölte: „Nem tudom, hogy honnan veszi ezt, vagy honnan veszik azok, akik azt állítják, hogy a VMSZ aktivistái hordozgatják a borítékokat. Ez félreértés.”

Fotó: MTI/ Veres Nándor

Ami a VMSZ szerepvállalását illeti ebben a folyamatban, az ugyanolyan, mint a korábbi magyarországi választások alkalmával is volt, mondta Pásztor, hozzátéve, hogy az aktivisták abban segítenek az embereknek, hogy kitöltsék a szavazatot érvényessé tevő ívet, és ha valaki igényt tart arra, akkor eljuttatják a levélszavazatot a Főkonzulátusra. Arról van tudomása, hogy ugyanúgy, mint számos más esetben korábban, a postavállalat ennek a munkának az egy részét leszervezte, szerződés alapján, mondta Pásztor, rámutatva: egészen biztos, hogy most is ennek alapján jártak el. Aki ebben nem hisz, az utánajárhat a dolgoknak, ennek megvan a módja, emelte ki a VMSZ elnöke, hozzátéve: ezt a folyamatot nem kellene ekképpen bemocskolni és nem kellene elbizonytalanítani az embereket. Mindenki számára az a fontos, hogy a borítékok célba érjenek, hangsúlyozta, kiemelve: pillanatnyilag szerinte harmadlagos kérdés, hogy ki viszi a borítékokat. A probléma az volna, ha a borítékok nem érkeznének meg oda, ahová kellene, nyomatékosította.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..