home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Palicsi Magyar Sokadalom
2022.08.29.
LXXVII. évf. 35. szám
Palicsi Magyar Sokadalom

Az immár kilencedik alkalommal megszervezett rendezvény ezúttal is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtott a helybelieknek, a szabadkaiaknak és a környékbelieknek. A Palicsi Magyar Sokadalom nyitásaként Mindenek szerelme címmel táncos koncertet láthattak az érdeklődők a nyári színpadon. A rendhagyó programban ötvöződött az autentikus magyar népzene és néptánc, valamint a blues és a rock and roll. A megjelenteket Brezovszki Roland a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület nevében köszöntötte. 

Az esemény második napján, a vajdaságiak mellett, a Kárpát-medence különböző részeiről érkeztek résztvevők: Dunaszerdahelyről, Székelyudvarhelyről, Békéscsabáról a Tabán Táncegyüttes, az Ifjú Jászság táncosai. Emellett a palicsi és a hajdújárási táncosok, valamint a Talentum minden korcsoportja — táncosok, zenészek, énekesek — is jelen volt.

A táncosbemutató után fellépett a Bahorka Társulat improvizációs folklórszínház, mely sok muzsikát, jó szórakozást kínált gyereknek és felnőttnek egyaránt. A fesztivál táncházzal zárult, melyhez a Juhász és a Duhaj zenekarok adták a talpalávalót.

(n — Magyar Szó)

Fényképezte: Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..