home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Orbán Viktor Dél-Koreában járt, Áder János a Mekong folyón csónakázott
(—)
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Orbán Viktor Dél-Koreában járt, Áder János a Mekong folyón csónakázott

A magyar kormányfő hivatalos látogatáson vett részt Dél-Koreában. A magyar küldöttséget Orbán Viktoron kívül öt miniszter és több mint száz üzletember képviselte.

A kormányfő Szöulban, a magyar tanszéket is működtető Hankuk Egyetemen tartott előadást Európa helyzetéről, jövőjéről, valamint a geopolitikai kihívásokról, Magyarország és Európa egy változó világban címmel. Szavai szerint az elkövetkező öt évre megválasztott és már hivatalba lépett európai vezetőséggel a kontinensnek esélye van rá, hogy visszaszerezze versenyképességét, gazdasági növekedését és helyét a világgazdaságban.

Mindeközben Áder János magyar és Trương Tấn Sang  vietnami államfő a távol-keleti ország fővárosában, Hanoiban tárgyalt. A magyar köztársasági elnök a két ország közötti sikeres együttműködésekről beszélt. A többi közt kiemelte az oktatást, és elmondta, hogy az ösztöndíjasok mellett egyre több vietnami diák tanul önköltséges képzésben Magyarországon. A két államfő jelenlétében több megállapodást is aláírtak. Áder János diplomáciai útjának utolsó állomásaként összekötötte a kellemest a hasznossal, és a Mekong folyón csónakázott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..