home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Nézzék meg Falkoner Ferenc képeit!
Fehér Márta
2017.12.15.
LXXII. évf. 50. szám
Nézzék meg Falkoner Ferenc képeit!

A Szabadkai Városi Múzeumban Falkoner Ferenc budai festő címmel nyílt kiállítás, mely 2018 májusáig tekinthető meg.

A skót származású művészcsalád alkotói jelenlétével az egész XVIII. századot betöltötte. Falkoner Xavér Ferenc oltárképei a történelmi Magyarország területén levő templomokban találhatóak meg, az anyaországon kívül a mai Szerbiában (Bács, Futak) és Horvátországban.

A tárlat szerzője Korhecz Papp Zsuzsanna, aki a kiállított képek többségét restaurálta. Köszöntőt Hulló István múzeumigazgató és Mirko Štefković, a Szabadkai egyházmegye titkára mondott, a kiállítást és a művészmonográfiát Jávor Anna, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott gyűjteményi igazgatója méltatta. Közreműködött Molnár Krisztina fuvolaművész.

Az eseményről bővebben december 20-ai számunkban olvashatnak. Addig is tekintsék meg Roncsák Alexander felvételeit, melyek a kiállítás megnyitóján készültek:▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..