home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Népzenei verseny Kodály Zoltán emlékére
2019.12.10.
LXXIV. évf. 49. szám
Népzenei verseny Kodály Zoltán emlékére

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ népzenei versenyt hirdetett Kodály Zoltán emlékére. Énekesek és hangszeresek jelentkeztek, akik különböző korcsoportokban és kategóriákban (énekes szólisták és kettősök, énekcsoportok valamint hangszerszólisták és zenekarok) versenyeznek.

A versenyre általános iskolások és középiskolások jelentkeztek Csantavérről, Szabadkáról, Horgosról, Zentáról, Tiszakálmánfalváról, Bácskossuthfalváról, Kishegyesről, Óbecséről, Gunarasról, Topolyáról valamint Szegedről és Jánoshalmáról is.

35 műsorszámban közel 200 fiatal versenyzik.

A verseny helyszíne: Nikola Tesla Általános Iskola, 24300 Topolya, Fruška gora utca 1.
A verseny időpontja: 2019. december 14., 10 óra

12.30-tól hangszerbemutató és koncert a Csalóka és a Fokos zenekar tagjaival
13.30-kor eredményhirdetés.
 
A verseny kétfordulós:
1. kötelező dal Kodály Zoltán gyűjtéséből – 1. Hopp, subám gallérja, 2. Szentbalázsi kislány vagyok én, 3. Letörött a kutam gémje
2. szabadon választott összeállítás – a Kárpát-medence népzenei dialektusainak zenei anyagából összeállított 4 percnél nem hosszabb műsorszám
 

A versenyt szakmai zsűri értékeli.

Bővebb információ a 024/711-554-es és a 064/246-46-79-es telefonszámon kapható Kisimre Szerda Annától.

Társszervező: Erdélyi Hagyományokért Egyesület, Jánoshalma

A rendezvény támogatója a NKA Népművészeti Kollégiuma, NKA Halmos Béla Ideiglenes Kollégiuma, Topolya Község Önkormányzata és a Topolyai Helyi Közösség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..