home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Nemzetközi robotprogramozási versenyt tartottak Szabadkán
2024.05.29.
LXXIX. évf. 22. szám
Nemzetközi robotprogramozási versenyt tartottak Szabadkán

A robotok használata a fenntartható fejlődés és a zöld energia terén – ez volt a fő téma az idei World Robot Olympiad nemzetközi robotprogramozási versenyen. Az eseményen rekordszámú, 87 csapat, több mint 300 versenyzője mérte össze programozási tudását a szabadkai Sportcsarnokban. A gyerekek korosztály szerint versenyeztek, egészen a 6 évesektől a középiskolásokig. A szerbiai döntőn két kategóriát hirdettek meg, a Robomissiont és a Future Innovatorst.

A vajdasági csapatok a következő eredményeket érték el: Elementary kategóriában a 25 csapatból a bajsai LegoGuys KocKaLand az első helyen végzett, a bajsai RoboWoMæn pedig harmadik helyezett lett. A Junior kategóriában 24 csapat versenyzett. Itt a bajsai Greechies Kockaland első, a horgosi Robobreakers második, a topolyai Coder Club pedig harmadik helyezést ért el. A Senior kategóriában a 12 csapatból a második helyen a zentai PROgrammers, a harmadik helyen pedig a zentai Robot mókolók csapat végezett.


Fotók: Apró József

A szervező az országos döntőről mindegyik kategória első helyezésben részesült csapatait a világversenyre, Törökországba delegálja, a második helyezést elért csapatokat pedig a nyílt bajnokságra, Olaszországba.
A versenyt Vicsek Annamária, a szerbiai Oktatási Minisztérium volt államtitkára nyitotta meg. A WRO 5. szerbiai nemzetközi versenyének szervezői a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a magyarországi Edutus Egyetem voltak, fő támogatója pedig a Magyar Nemzeti Tanács.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Fényképezte: Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..