Nemzeti összetartozásunk jegyei

Nemzeti összetartozásunk jegyei

A vajdasági Kiss Lajos Néprajzi Társaság eddigi tevékenységéhez hűen, 2020-ban is meghirdeti éves tudományos őszi konferenciáját.

A világ magyarsága az idén nemzeti összetartozásunkra figyel, annak erejét igyekszik rendezvényeivel, tudományos konferenciákkal, megemlékezésekkel fejleszteni. A társaság a maga történetét meghatározó egyéniségek évfordulóinak megtisztelése mellett ugyancsak részt kíván venni ebben a nagy nemzeti törekvésben. Éppen ezért az idén nem határoznak meg a konferenciára kisebb résztémát, hanem a tagságtól, illetve a jelentkező részvevőktől a Nemzeti összetartozásunk jegyei átfogó címhez illeszkedő tanulmányt, dolgozatot, írást várnak.

Mindenki a maga szakterületén folyó kutatásaiból meríthet, hiszen a vajdasági magyarság összetartozásának jegyeit hordozzák hagyományaink, szokásaink, gazdálkodásmódunk, népköltészetünk, gasztronómiánk, építészetünk, vallásunk, viseletünk és még számtalan részlete itteni életünknek. 2020-ban tehát mindenki a maga kutatásának legújabb eredményeiről számolhat be.

A konferencia időpontja, A magyar tudomány ünnepe rendezvénysorozat keretében, november 6-a és 7-e. Az előadások anyagát a Kiss Lajos Néprajzi Társaság kötetben megjelenteti.

Jelentkezni szeptember 1-jéig lehet Szőke Anna elérhetőségein: a szoketanna@gmail.com e-mail-címen, illetve a 24321 Mali Iđos/Kishegyes, József Attila u. 39., Szerbia postacímen.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázat rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Nemzeti összetartozásunk jegyei
Pályázat
  • 2020.06.22.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Nemzeti összetartozásunk jegyei
Pályázat
  • Csermák Zoltán
  • 2020.06.19.
  • LXXV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink