home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Narancsfa mint őszi dekoráció
Barát Kinga
2022.10.09.
LXXVII. évf. 40. szám
Narancsfa mint őszi dekoráció

Mindig azt gondoltam, a nyár a kedvenc évszakom, az ősz beköszöntével azonban egyre többször veszem észre, hogy nem zavar annyira a lehűlt idő, sem az, hogy zoknit kell húzni, vagy ha esik az eső, és elő kell venni az esernyőt. Még csak bosszús sem lettem, amiért a szakadó esőben kellett elindulnom otthonról. Azt hiszem, végre megláttam a szépet ebben az évszakban is, végre megéreztem a különleges hangulatát, melyet eddig csak mások dicsértek.

Hiszen az ősz színei is csodálatosak! A különféle barnák, az okkersárga, a narancssárga, a lángoló piros és bordó remekül illik egymáshoz, a ruházatban éppen úgy, mint a dekorációk terén.

Természetesen én most nem a divatban szeretnék tanácsot adni, hanem a hozzám sokkal közelebb álló kreatív tevékenységben, a dekorációkészítésben. Lehet, hogy egy kicsit meghökkentő lesz, amit leírok, mert a narancsot nem az őszhöz, hanem inkább a télhez szoktuk társítani, a szárított narancskarikák pedig a karácsonyi díszítés elengedhetetlen kellékei. Eddig én is így gondoltam, de támadt egy ötletem, melyet szívesen megosztok a rovat olvasóival. Ha tetszik, kövessék a példámat, készítsék el, és gyönyörködjenek benne. Annál is inkább, mert ezek is az ősz színei!

Ehhez a szárított narancskarikákból készített fához nem kell túl sok hozzávaló, a narancskarikákon kívül egy bögrére, vastagabb faágra, rafiára, néhány gyöngyre, csillagánizsra és ragasztópisztolyra lesz szükség. A narancs feldarabolásával és szárításával sem kell bajlódni, hiszen készen is megvásárolható bizonyos üzletekben. De ha van hozzá kedvünk, és este már begyújtunk, vagy bekapcsoljuk a fűtést, mi magunk is felkarikázhatunk egy narancsot vagy citromot, és kiszáríthatjuk a kályha előtt.

Miután megvannak a narancsszeleteink, összeállítjuk a kompozíciót. Amikor úgy véljük, minden a helyére került, ragasztópisztollyal összeillesztjük, majd a dekorációs gyöngyöket és a csillagánizsokat is felragasztjuk.

Ezután következik a fa törzse, melyhez én kínai evőpálcikát használtam, de bármilyen faág is megfelel. Az egyik felét hozzáragasztjuk a narancsokhoz, a másikat a bögre belsejébe kell rögzítenünk. Ezt ragasztópisztollyal is csinálhatjuk, vagy a bögrét akár homokkal is megtölthetjük, és egyszerűen csak beleszúrjuk. A homok tetejére takarásnak tehetünk rafiát, egy-két fahéjrudat vagy csillagánizst. Vagy amit éppen szeretnénk, és kéznél is van otthon.

Ezzel már el is készült az őszi narancsfa-dekorációnk, és már csak megfelelő helyet kell neki találnunk a lakásban vagy a munkahelyünkön lévő polcon, íróasztalon.

Kellemes kreatív kikapcsolódást kívánok mindenkinek! Merüljünk el az ősz csodáiban, hiszen egy ideig még velünk lesz ez a sültgesztenye-, sütőtök- és almáspite-illatú évszak.

Fényképezte: Barát Kinga

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..