home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Napközis tábor a Népkörben
Miskolci Krisztina
2024.07.25.
LXXIX. évf. 30. szám
Napközis tábor a Népkörben

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ szervezésében lehetőség nyílik az Aranykapu Vakáció nevet viselő napközis játék- és alkotótábor megismerésére. A nyári programokat július 3-ától augusztus 21-éig minden szerdán 17 és 19 óra között rendezik meg.

A Népkör székházának udvarhelyisége nyitva áll azon három- és hatéves kor között lévő gyermekek számára, akik egy kis nyári szórakozásra vágynak. A belépő alkalmanként 300 dinár, a szervezők hétről hétre szórakoztató és kreatív, nyár- és népi tematikájú programokkal készülnek, hogy lekössék az apróságok figyelmét. A kicsiket a többi közt ügyességi és népi játékokkal, mesekuckóval, kreatív kézműves-foglalkozásokkal, zenével, énekkel, tánccal és bábelőadással várják.

Korponai Rékával, a Népkör Magyar Művelődési Központ táncosával, az Aranykapu Vakáció egyik felügyelőjével beszélgettem a programokról.

— Különféle népi játékokkal, énekekkel, táncokkal, érdekes kézműves-foglalkozásokkal készülünk, az alkotásokat pedig aztán a gyerekek hazavihetik, és otthon emlékként megőrizhetik. Bármikor lehet csatlakozni, mindenkit szeretettel várunk! Minden szerdán mást kínálunk, mindig három oktató van jelen, aki foglalkozik a gyerekekkel. Alkalmanként próbálunk valamilyen újdonsággal előállni, hogy élvezetesebb legyen számukra a nyári vakáció. A mai napon két mesét nézünk, egy fagyitölcsérre hasonlító játékot csinálunk papírból és fonálból, valamint népi táncokat, párválasztó játékokat és ismerkedős, babzsákos játékot fogunk játszani. Az Aranykapuban részt vevő oktatók: Botka Réka, Márton Lilla Zsófia, Szécsi Viktória, Gajdos Barna és jómagam, mi mindannyian táncosok vagyunk.

Ottjártunkkor sajnos fülledt kánikula várta a résztvevőket, akik nem voltak túl sokan, de a tettre kész gyerekek a hőség ellenére is nagyon jól szórakoztak. A műhelymunkán papírból fagyitölcséreket készítettek, melléjük pedig fonalból pompon „gombócot”. A játék célja, hogy a tölcsérhez hozzáerősített gombócot a magasba kell lendíteni, majd a tölcsérrel ügyesen manőverezve elkapni. A mesék, mondókák és játékos feladatok után következhetett a tánc, az oktatók által bemutatott lépéseket a gyerekek nagy odafigyeléssel próbálták utánozni a ritmusos zenére.

A négyéves Szobka Petra elmondta, egyáltalán nem unatkozott. Megtudtam, a bábszínházas mese tetszett neki a legjobban, és táncolni is nagyon szeret.

Az Aranykapu Vakáció napközis játék- és alkotótábor még öt héten keresztül minden szerdán fogadja a legkisebbeket egy kis mókára. A foglalkozások mindenképp jó kikapcsolódást, tanulási és barátkozási lehetőséget nyújtanak az apróságok számára.

A szerző felvételei

Fényképezte: Miskolci Krisztina

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..