home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nagyatád — a „parkok, szobrok és a fürdők városa”
Martinek Imre
2019.01.09.
LXXIV. évf. 2. szám
Nagyatád — a „parkok, szobrok és a fürdők városa”

Nagyatád város Somogy megyében, a Nagyatádi járás székhelye. A Belső-Somogy déli részén, a Balatontól 60 km-re a 68-as főútvonal mentén fekszik. Néhány órára csupán Budapesttől.

Torontálvásárhelytől ennél azért sokkal messzebb van. Mégsem elérhetetlen távolságra. Bármely irányból is érkeznénk beléje. Az utóbbi évtizedben polgári / önkormányzati, illetve református testvérgyülekezeti együttműködést ratifikáló szándéknyilatkozatok is közelítették e két települést egymás felé. Olyan alapokra helyezve mindezt komoly bizakodással, amik létjogosultságát semminemű elemek felül nem írhatják. Meg nem kérdőjelezhetik. Míg a világ s két nap. Vagy még azon is túl. Mert ébren álmodók — hiszem és vallom, a legínségesebb időkben is lesznek majd. Mindkét oldalon.

Helyszíni fotóink a 2018. Ó- és a 2019. Újesztendő mezsgyevonalán készültek. Alkonyban, délben, pitymallatkor… Az elfogultságot nem ismerő realitás és a művészi (meg)ihletettség különböző találkozópontjain.

Fényképezték: Martinek Imre és Györffi Réka

Még több kép!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..