home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Nagy Szebasztiáné a vándorserleg
(T. T.)
2014.10.29.
LXIX. évf. 44. szám
Nagy Szebasztiáné a vándorserleg

Kilenc ország (Magyarország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Románia, Csehország, Szlovákia, Ukrajna és Szerbia) 26 klubjának, 203 utánpótlás korosztályú birkózójának részvételével tartották meg az V. Csaba Ferenc Emlékversenyt Magyarkanizsa egyetlen, olimpián részt vett birkózójának, valamint a Balassa Rudolf-kupát a Potisje játékos-edzőjének tiszteletére.

A magyarkanizsai gyógyfürdő sportcsarnokában hét korosztály küzdött az érmekért, helyezésekért.

A gyermekek második korosztályában (2007—2008-ban születettek) egy magyarkanizsai és két nagybecskereki győzelmet láthatott a közönség, a gyermekek első korosztályában (2005—2006) pedig három kategóriában a Sokol, egy-egyben pedig a Proleter és a Dunaharaszti birkózói diadalmaskodtak. A fiatalabb pionírok (2003—2004) mezőnyében zentai, magyarkanizsai, bősi és bőcsi győzelem született, a pioníroknál (2001—2002) a Potisje birkózói két elsőséget szereztek, mellettük még a bősiek, a marceliek és a kárpátaljaiak zsebeltek be egy-egy első helyet. Az idősebb pioníroknál (1999—2000) zentai, felsőhegyi és magyarkanizsai fiatal állhatott a dobogó legfelső fokára, a serdülőknél a két könnyebb súlycsoportban magyarkanizsaiak diadalmaskodtak, a két nehezebben bősi és szarajevói győzelem született, az ifiknél (1994—1996) pedig a Hercules és a Potisje birkózói aratták le a babérokat. A lányok hat súlycsoportban indultak, melyek közül négyben magyarkanizsai diadal született, a másik két súlycsoport végső győzelmét pedig a marceliek és a zentaiak szerezték meg. A legeredményesebb külföldi birkózónak a felvidéki Mezei József bizonyult, a vándorserleget pedig a serdülők 58 kg-os súlycsoportjában diadalmaskodó Nagy Szebasztián, a házigazda Potisje birkózója érdemelte ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..