home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Művelődés és szórakozás - két hónapon át
(Tha)
2008.04.02.
LXIII. évf. 14. szám
Művelődés és szórakozás - két hónapon át

A záróműsor egy részlete - Szabó Attila fotójaTordán megtartották a VII. Művelődési Napok záróműsorát. Az eseményen részt vett Nagyné Végh Mária, a Magyar Köztársaság szabadkai Főkonzulátusának konzulja, Pásztor Bálint és Varga László parlamenti képviselők, Zoran Sandić, Begaszentgyörgy...

A záróműsor egy részlete - Szabó Attila fotója

Tordán megtartották a VII. Művelődési Napok záróműsorát. Az eseményen részt vett Nagyné Végh Mária, a Magyar Köztársaság szabadkai Főkonzulátusának konzulja, Pásztor Bálint és Varga László parlamenti képviselők, Zoran Sandić, Begaszentgyörgy község alelnöke, Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint a két testvértelepülés, a magyarországi Bihartorda és a romániai Aranyostorda küldöttsége.
A műsor kezdetén Dobai János, a tordai helyi közösség elnöke és Pásztor Bálint, a Magyar Nemzeti Tanács Intézőbizottságának elnöke szerződést írt alá a tordai helyi tévé működésének a támogatására vonatkozóan. Pásztor István köszöntőjében kiemelte, számos vajdasági magyar kisközösség tevékenysége példaként szolgálhat, de Torda ezek között is élen jár. Épül a vízvezeték, megfogalmazódott az iskola bővítésének az ötlete, a két hónapos rendezvénysorozaton színházak, művelődési egyesületek mutatkoztak be, irodalmi eseteket és különböző előadásokat tartottak. A VMSZ elnöke kitért arra is, hogy egy újabb jelentős erőpróba előtt állunk: májusban ugyanis arról dönthetünk, milyen súlya lesz ennek a magyar közösségnek a szerbiai politikai színtéren. Egyben reményét fejezte ki, hogy a három magyar párt összefogása mögé felsorakozik a teljes vajdasági magyarság.
Az egybegyűlteket üdvözölte Ádámosy Klára, az aranyostordai képviselő-testület tagja és dr. Szabó József, Bihartorda polgármestere.
A műsorban fellépett Csíkos Alekszandar, a nagybecskereki zeneiskola növendéke, Tápai Tibor szavaló, Rice Rebeka, Nagy Szabina és Nyerges Ármin nótaénekesek, a helybeli művelődési egyesület zenekara Samu Zoltán vezetésével, valamint a bihartordai és az aranyostordai vendégek. A tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fiatal és nagyobb tánccsoportja szatmári, illetve Galga menti táncokat adott elő Kátai Tibor koreográfiájában. Az Ady Endre Általános Iskola második osztályos diákjai egy jelenetet mutattak be Sári Enikő tanítónő vezetésével, a negyedikesek pedig Kovács Zsuzsanna tanítónő irányításával modern tánccal kedveskedtek a közönségnek. A programot élőben közvetítette a tordai tévé.
A Művelődési Ház előcsarnokában versenyjellegű süteménykiállítást szerveztek. A zsűri véleménye szerint az első helyet Barna Katalin szerezte meg, második lett Kovács Angéla, harmadik Fejes Júlia.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..