Mobbing, avagy pszichoterror a munkahelyen
2016.01.10.
LXXI. évf. 1. szám

Zaklatás akkor fordul elő, ha egy vagy több munkavállaló, vezető többszörösen szenved el szándékos, munkához kapcsolódó gyalázást, fenyegetést és/vagy megszégyenítést. Erőszakról akkor beszélünk, ha egy vagy több dolgozó, vezető munkához kapcsolódó körülmények között támadás áldozata.

Megjelenési formái

Szóbeli támadás: trágár, a másik ember méltóságát sértő kifejezések, szarkasztikus megjegyzések, fenyegetés, káromkodás, pletykák, tréfák gyártása etnikai hovatartozás, tájszólás, beszédstílus, járás stb. miatt, illetve a kommunikációs lehetőségek csökkenése. 

Sértő megnyilvánulások: a másik testi épségére irányuló fenyegetés (nyilvánosan vagy négyszemközt), megfélemlítés (tettekkel is), a másik megalázása, ellenséges megnyilvánulások, társas kapcsolatok fenntartásának lehetetlenné tétele.
Tekintély ellen irányuló támadás: el nem ismert előléptetés, a felettes lenézése, más jó hírnevének bemocskolása, hitelrontás, munkamegbízások elmaradása, lényegtelen feladatok kiadása.
A munkával kapcsolatosak: szabotázs, a kolléga munkájának aláaknázása, veszélyes megbízások, fenyegetés, támadás, szexuális zaklatás stb.

Az ellenségeskedésnek leggyakrabban nincs racionális oka. Sokkal inkább érzelmi jellegű (irigység, féltékenység, ellenszenv) következményeként alakul ki. Természetét tekintve a mobbing lehet pszichológiai és/vagy szexuális, egyszeri vagy szisztematikusan ismétlődő viselkedésforma, megnyilvánulhat munkatársak között, feljebbvaló és beosztott között, illetve harmadik féllel szemben, például ügyféllel, fogyasztóval, beteggel, diákkal stb. Súlyosságát tekintve a tisztelethiányból eredő kisebb esetektől egészen a bűncselekményig terjedhet, mely már hatósági beavatkozást igényel.

Főleg az egészségügyi, közlekedési, kereskedelemi, vendéglátóipari, pénzügyi és oktatási szektorban lehet találkozni ezzel a jelenséggel, az Európai Munkavédelmi Ügynökség összefoglalója szerint azonban olyan munkakörökben is nő az erőszakkal való találkozás kockázata, ahol vevőkkel, ügyfelekkel kell kapcsolatban állni.

A mobbing negatív hatásai gyorsan megfigyelhetőek. Ilyen például a motivációhiány, emellett csökkenhet az önbecsülés, stressz alakulhat ki, sérülhet a fizikai és a lelki egészség, poszttraumatikus gondok léphetnek fel. A megfélemlítés következménye lehet a gyakori távollét, a személyzet fluktuációja, a csökkent hatékonyság és termékenység. A teljesítőképesség fenntartása érdekében az is előfordul, hogy az érintettek alkoholhoz, gyógyszerhez vagy kábítószerhez nyúlnak.

Noha a nők fokozott veszélynek vannak kitéve, a férfiak ugyanúgy válhatnak áldozattá. A kutatások szerint bárkiből lehet mobbingáldozat. A mobbing nemcsak az áldozat életét teszi tönkre, hanem az egész cégre is hatással lehet: a pszichoterror rombolja a munkahelyi kapcsolatokat, a csapatmunkát, a hatékonyságot, az általános hangulatot, és ilyenkor jellemzően visszaesik a munkamorál is.

A megelőzés formái

Szakemberek szerint kulcsfontosságú, hogy jó legyen a kapcsolat a vállalat alkalmazottai között, hogy ha valamilyen gond merül fel, azt őszintén meg tudják beszélni. A zavartalan kommunikációt elősegítheti a belső fogadóóra bevezetése, amikor a vezető meghallgatja az alkalmazottak panaszait. Hasznos lehet a csapatépítő tréning, különféle vállalati programok (sportesemények, kirándulás), egészségfejlesztő tevékenységek (konfliktus- és stresszkezelés). Egy külső szakember bevonása is segíthet, de a vállalatok általában nem tartanak rá igényt. Ajánlatos egy zaklatás elleni stratégia kidolgozása, konfliktuskezelési és vezetői tréning, a munkahelyi környezet áttervezése, valamint gondoskodni kell az áldozatoknak nyújtott támogatásról is.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg ÁtUtazó rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..