home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Mit vár 2013-tól?
(re)
2013.01.02.
LXVIII. évf. 1. szám

Az óév elköszönt, az új esztendő, a reményteli, a biztató... Ez a számadás ideje, amikor — visszapillantva az elmúlt egy évre — mérlegelni tudjuk: mit csináltunk jól, mit rontottunk el, mit tehettünk volna még azért, hogy jobb legyen...
Új áv elején megfogalmazódnak bennünk a vágyaink, az elvárásaink, fogadalmakat teszünk, s rendszerint nem tartjuk be őket... De a szívünk mélyén tudjuk, érezzük, hogy nem elég csupán kívánni, tenni is kell azért, hogy álmaink valóra válhassanak. Mit vár 2013-tól? — kérdeztük olvasóinkat.

KOMJÁTI Anna, a szabadkai Beton Trend vállalat tulajdonosa:
— Szeretném, ha 2013-ban stabilizálódna az ország, a polgároknak meglenne az egzisztenciális biztonságuk, ha új munkahelyek nyílnának, és az ifjúságunk nem kényszerülne arra, hogy elhagyja hazáját a jobb élet reményében! Szeretném, hogy a gyermekeink és unokáink tudjanak már végre egy nyugodt családban felnőni, s hogy gyermekkoruk meghatározó emléke ne csak az állandó rohanás legyen! 

SEBŐK Ferenc nevelőtanár:
— Csodát várok a 2013-as esztendőtől, mert az elköszönő év volt eddigi életem legnehezebbike: elveszítettem az imádott lányomat, aki 29 évesen szállt az angyalok közzé. Azután az egész életem a visszájára fordult. Úgy érzem, ennél csak jobb jöhet. Elvárásom, vágyam, hogy a hatalom tegyen már valami érdemlegeset azért, hogy a hétköznapi ember is jobban érezze magát, hogy legyen munkája, dolgozhasson, és cserében értékeljék és tisztességesen díjazzák. Ezenkívül jobb egészségügyi ellátást és nagyobb humanizmust várok el. Szeretném, ha a társadalom és a hétköznapi ember jobban odafigyelne a fogyatékkal élőkre — különösen a gyerekekre —, nem ígéretekkel és jogszabályokkal, hanem tettel, cselekedettel. Azt is szívesen venném a következő esztendőben, ha imádott városomba visszatérne a régi szellem varázsa, és nem csúfítanák az illetékesek tovább a gyönyörű központunkat. Magamnak jó egészséget kívánok, hogy dolgozhassak, és emberbarátibb világban éljek, ahol a munka és a becsület erény és érték. Ha még a magánéletemben is történne néhány szép dolog, az már csoda lenne és a varázslatos...

MÉSZÁROS KIS Melinda fizikai munkás:
— Mindenekelőtt könnyebb megélhetést, új munkalehetőségeket, mert sajnos egyre több a munkanélküli. Remélem, még sokáig tudok dolgozni, ezzel is hozzájárulni a családom megélhetéséhez. Nagy reményt fűzök a jövőhöz, mert mindig azt mondják, legyek derűlátó. Persze, jó egészséget is kívánok mindenkinek, mert ha az nincs, akkor minden hiábavaló... Remélem, ez a kormány meg is valósítja majd mindazt, amit megígért, ugyanis munkahelyekre nagyon nagy szüksége van a népnek. Talán akkor nem lesznek ilyen gyakoriak a tolvajlások, betörések sem... Én a magam részéről további sikeres munkát és minden jót kívánok a szerkesztőségnek a 2013-as évben!

ÁBRAHÁM Eleonóra zenetanárnő:
— Jövőre szeretném, ha az emberek — annak ellenére, hogy egyre nehezebben élünk anyagilag — többet gondolnának egymásra, arra, hogy milyen fontosak az emberi kapcsolatok. Ne legyen az egymásra figyelés csak az ünnepnapok kiváltsága, hanem jellemezze ez a hétköznapokat is, hallgassunk meg valakit, akinek nincs kivel beszélgetnie! Ne menjünk el közömbösen embertársaink mellett, figyeljünk egymásra, hiszen egy-egy jó szó sokszor minden pénznél többet ér. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..