home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Mit nézzünk a moziban 2019-ben?
Brasnyó Zoltán
2019.01.09.
LXXIII. évf. 1. szám
Mit nézzünk a moziban 2019-ben?

Volt egyszer egy Hollywood (július 26.) — Az — 2. rész (szeptember 6.) — Az új Terminátor-film (november 1.) — Az oroszlánkirály (július 19.)

2018 a mozisikerek, a blockbusterek éve volt. Tizenöt filmnek sikerült több mint 500 millió dollár bevételt bezsebelnie, köztük pedig négy olyan is volt, amely 1 milliárdot kasszírozott. A Jurassic World: Bukott Birodalom 1,3 milliárdot, a Fekete Párduc 1,35 milliárdot, a Hihetetlen Család második része pedig 1,24-et hozott a konyhára. Mindegyiküket lepipálta viszont a Bosszúállók: Végtelen Háború a maga őrületes 2,05 milliárd dolláros bevételével. A Marvel Studios tehát tarolt 2018-ban, mindebben pedig az a legelképesztőbb, hogy a diadalmenete még csak most vált nagyobb sebességre: 2019-ben ugyanis érkezik a Captain Marvel, sőt, a leginkább várt Marvel-mozi is, a Végtelen háború befejező része, a Végjáték. Áprilisban derül ki, hogy végleg leszámolnak-e Thanosszal (spoiler: nyilván igen, a kérdés inkább az, hogy milyen áron), továbbá az is, hogy a márciusban érkező Captain Marvel mennyire kapcsolódik majd a Bosszúállók történetéhez. Júniusban jön még az új Pókember-film is, melyben Tom Holland egy teljesen új, önálló kalandba keveredik. A Marvelen kívül viszont más stúdiók is vannak, melyek már előre dörzsölik a tenyerüket az idei év termése láttán. Nézzük, mely egyéb filmekre érdemes majd jegyet váltanunk 2019-ben.


Volt egyszer egy Hollywood, Az, Az új Terminátor-film, Az oroszlánkirály (fotók: Esquire.com)

 

Volt egyszer egy Hollywood (július 26.)

 Ez lesz Quentin Tarantino kilencedik filmje, a forgatókönyvről pedig máris zengedeznek a színészek: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning és Al Pacino. Ők a legnagyobb játékosai a mai filmiparnak, QT pedig — szerinte eddigi legambiciózusabb filmjét — más színészekkel el sem tudta volna képzelni. A történet 1969-ben játszódik majd, ráadásul a hírhedt Manson-gyilkosságok idején, melyek megrázták egész Amerikát.

 

Az — 2. rész (szeptember 6.)

A gyerekek felnőttek, a rémálom pedig újjáéledt. Többek között Jessica Chastain, Bill Hader és James McAvoy is visszatérnek, akik az előző rész gyerekeiből felnőtté cseperedett szereplőket formálják meg. Krajcáros, a bohóc ezúttal más módját választja a terrorizálásuknak, Stephen King epikus műve ugyanis még számos meglepetést tartogat. Bill Skarsgård félelmetes alakításában éled újjá a gonosz, hogy megpróbáljon leszámolni azokkal, akik sok-sok éve elűzték.

 

Az új Terminátor-film (november 1.)

Címet egyelőre még nem kapott, de az már bizonyos, hogy Arnold Schwarzenegger főszereplésével tér vissza minden idők legnépszerűbb jövőbeli halálosztója, hogy a Deadpool rendezőjének, Tim Millernek a keze alatt kapjon végre méltó folytatást. Az új Terminátor-mozi ugyanis nem kötődik az elmúlt évtized szörnyszülött epizódjaihoz, és Az ítélet napja közvetlen folytatása lesz. Külön öröm, hogy Linda Hamilton is visszatér majd Sarah Connor szerepében.

 

Az oroszlánkirály (július 19.)

2019 az élő szereplős animációs filmek éve is lesz, hiszen érkezik az Aladdin, a Toy Story 4 és a Dumbo számítógépes grafikával és hús-vér színészekkel felturbózott, modern változata. A legnagyobb várakozás mégis Az oroszlánkirályt övezi, melyet Jon Favreau rendez. Néhány jelenetet máris megosztottak egy-két szerencsés filmessel, ők pedig a közösségi hálón zengedeztek róla: egyöntetűen azt állítják, hogy éppen annyira zseniális, mint az eredeti rajzfilm volt. Donald Glover Simbának kölcsönözte a hangját, Beyoncé Nalát, James Earl Jones pedig természetesen Mufasát személyesíti majd meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..