Megkezdte kampányát a Magyar Összefogás

Megkezdte kampányát a Magyar Összefogás

Az elkövetkező hét hétben mintegy háromszáz kampányrendezvényt tartanak a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői, illetve a Magyar Összefogás jelöltjei — jelentette be sajtótájékoztatóján Pásztor István, a VMSZ elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője.

A Magyar Összefogás a választás után is a legmeghatározóbb erő kíván maradni a Magyar Nemzeti Tanácsban. Kiszámítható, masszív, elkötelezett erőt képviselve, és figyelembe véve mindenki érdekeit, függetlenül attól, hogy ki kire szavazott. Folytatni kívánja az előző négy, illetve nyolc év munkáját az együttműködés és a szót értés jegyében azzal a céllal, hogy a vajdasági magyarság meg tudjon maradni a szülőföldjén, továbbhaladva a lehetőségek tükrében. A Magyar Összefogás, illetve az azon szereplő emberek bemutatása céljából a kampány idején legalább egyszer ellátogatnak minden egyes vajdasági településre. Az előző négy évben elvégzett munkáról, a mostani programról, illetve az elkövetkező időszak céljairól is szó lesz a kampányban — mondta Pásztor István.

— Ez egy hét hétig tartó kampány lesz, amit mi egy héthetes közösségi ünnepként élünk meg. Egy aktív, tartalmas, dinamikus, lendületes, jó hangulatú kampányt kívánunk szervezni. Ehhez megvan minden feltétel, egyrészt egy közösségileg elkötelezett, komoly teljesítménnyel rendelkező embereket felsorakoztató lista, másrészt az a mozgósító és szervező erő, amit a VMSZ visz bele a kampányba, és az, ami talán a legfontosabb, a közösség nyitottsága a találkozások vonatkozásában — emelte ki a VMSZ elnöke, aki a kampányt méltatva elmondta, hogy a gondokat nem kívánják megkerülni, hanem azokról nyíltan és világosan szeretnének beszélni a megoldáskeresés szándékával. Egy kampányfüzet is készül, melyet minden házba el kívánnak juttatni. Ez tartalmazni fogja a lista jelöltjeinek bemutatását, az előző négy évben elért legfontosabb eredményeket, illetve az előttünk álló időre vonatkozó programot. A kampányrendezvényeken lesznek állandó témák is, melyek külön címet is kaptak. Az első a Magyarok a Vajdaságban — a nemzetépítés lehetőségei, a második az Érdekérvényesítés és párbeszédkészség, a harmadik a Magyarként a szülőföldön, a negyedik pedig Az MNT a közösségünk életében.


A szerző felvétele

Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője elmondta, hogy mindaz, amit az előző négy évre megterveztek, valósággá is vált.

— A Magyar Összefogás programjának legfontosabb elemei: nemzeti, hiteles, cselekvő, hozzáértő, elkötelezett és elhivatott. Ugyanakkor a következő négy évben is arra alapoz, ami lényeges az itteni magyarságnak, ez pedig a család, a gyermekeink, az otthonunk, a munkánk, a kiszámítható előrehaladásunk, az egészségünk, az emberi méltóságunk, a kultúránk, a hitünk, a szülőföldünk, a hazánk és a nemzetünk. Ebben a programban nincs olyan eleme a vajdasági magyar közösség ügyének, amely ne kerülne figyelmünk középpontjába, nincs olyan kistelepülés, nincs olyan ember, akinek az ügyét ne tartanánk fontosnak és jelentősnek.

Hajnal ezután hozzátette: az előző négy évben megtapasztalhattuk Magyarország hihetetlen mértékű támogatását, emellett pedig Szerbia kormánya is támaszt nyújtott az MNT munkájához.

A Magyar Összefogás programja megtalálható az erre a célra elindított honlapon (www.magyarosszefogas.rs), ahol minden pénteken megjelentetik a következő héten esedékes kampányrendezvényeket is.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink