home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Megkezdődött a XX. Vajdasági Szabadegyetem
2023.07.06.
LXXVIII. évf. 27. szám
Megkezdődött a XX. Vajdasági Szabadegyetem

A Vajdasági Ifjúsági Fórum kiemelt rendezvénye, a XX. Vajdasági Szabadegyetem, július 5-e és 9-e között zajlik Kishegyesen, a Kátai-tanyán. Az eseménynek az idén 120 résztvevője van, akik Vajdaság mellett a Kárpát-medence több régiójából érkezetek. Ezúttal az egészség, a sport és a környezetvédelem témakörében hallhatnak előadásokat a fiatalok, valamint műhelymunkák, csapatjátékok, koncertek színesítik a programot.

A megnyitón Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és ismertette az MNT ösztöndíj-programját.

Az első napon tartott előadást dr. Vickó Ferenc szerbiai egészségügyi államtitkár, melynek témája a Szexuális élet változásai: Kinek és mikor ajánlott a HPV fertőzés elleni védőoltás Szerbiában? volt.

Ma, július 6-án 10 órakor kezdődött a Vajdasági Szabadegyetem hivatalos megnyitója, melyen Pásztor István, a VMSZ elnöke mondott üdvözlő beszédet.  

A nemzetpolitikai kerekasztal beszélgetésen részt vesz Pásztor István, a VMSZ elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke és Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke.

Délután Dr. Hevesi Krisztina egészségfejlesztő szakpszichológus tart előadást A Tinder útvesztőjében címmel, majd este táncház zárja a napot.

Forrás: Pannon RTV, Hét Nap

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..