home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Megemlékezés Bajsán
B. M.
2013.03.20.
LXVIII. évf. 12. szám
Megemlékezés Bajsán

Március 10-én nyolcadik alkalommal emlékeztek meg Bajsán az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. és Petőfi Sándor születésének 190. évfordulójáról. A rendezvényt a Testvériség Művelődési Egyesület, a helyi közösség és a Vajdasági Magyar Szövetség szervezte. Az ünnepi műsor részvevői a Csalogány dalkör, valamint Balaton Sztella, Kókity Lilla, Nagy Lehel és Ocsenás Tamás szavalók voltak.

Március 10-én nyolcadik alkalommal emlékeztek meg Bajsán az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. és Petőfi Sándor születésének 190. évfordulójáról. A rendezvényt a Testvériség Művelődési Egyesület, a helyi közösség és a Vajdasági Magyar Szövetség szervezte. Az ünnepi műsor részvevői a Csalogány dalkör, valamint Balaton Sztella, Kókity Lilla, Nagy Lehel és Ocsenás Tamás szavalók voltak. Nagy Tibor történelemtanár előadásában ismertette Zákó István életútját. Többek között kiemelte, hogy a bajsaiak tisztelettel emlékeznek az alezredesre, aki szerb nemzetiségű volt, de kiállt a magyar szabadságharc mellett. 1860-ban hunyt el, az ortodox temetőben lévő síremlékét 2005-ben a Magyar Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézete és Múzeuma újíttatta fel. A kegyelet virágait Kókai Mernyák Melinda, Topolya polgármestere és Plohl Edvin, a bajsai helyi közösség titkára helyezték el Zákó István és Silák György honvéd sírján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..