Megalakult a Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Megalakult a Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Megalakult a Vajdasági Magyar Jogász Egylet (VMJE). Az alapító tagok Berényi Ernő, Búcsú Árpád, dr. Dudás Attila, dr. Fejős István, dr. Letsch Endre, mgr. Miavecz Béla, Nágel János, Nyilas Mihály, Szakállas Zsolt, Szilágyi Miklós, dr. Szűcs Magdolna és dr. Várady Tibor. Az egylet székhelye Újvidéken, a József Attila utca 16-18. alatt van. Szervei az elnökség és a felügyelőbizottság.

 

 

Célunk egyénileg és közösségileg erősíteni a vajdasági magyar jogásztársadalmat szakmailag, a magyar jogi szaknyelv használatában és kapcsolatrendszer kiépítésében egyaránt.

Egyesületünk egyebek közt kerekasztalokat és tanácskozásokat kíván szervezni jogi témákban, a vajdasági magyar jogi szakirodalomban jelen lévő űrt pótolandó kiadói tevékenységbe szeretne kezdeni, illetve vélemények és javaslatok megfogalmazásával tevékenyen részt szeretne venni a jogalkotási folyamatokban. 

Egyesületünk együttműködés céljából kapcsolatokat létesít a hasonló hazai, magyarországi, határon túli magyar és más külföldi szervezetekkel.

Egyletünk megismerhető a www.vmje.rs honlapunkon, ahol tagfelvételi kérelem is benyújtható, melyről az elnökség igen gyorsan, egynapos határidőn belül határoz. Szándékunk rövid időn belül civil szervezetünk tagjává tenni minden erre nyitott vajdasági magyar jogászt és joghallgatót.

A VMJE elnökségének elnöke
Nyilas Mihály

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Megalakult a Vajdasági Magyar Jogász Egylet
Értesítés
  • VMPE
  • 2020.02.13.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink