home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Már nemcsak a sürgős eseteket fogadják a szerb és az észak-macedóniai kórházak
MTI
2020.09.02.
LXXV. évf. 36. szám
Már nemcsak a sürgős eseteket fogadják a szerb és az észak-macedóniai kórházak

Már nemcsak a sürgős eseteket, hanem a korábban elhalasztott vizsgálatokra és műtétekre jelentkező betegeket is fogadják a szerbiai és az észak-macedóniai kórházak többségében, a koronavírus-fertőzöttek számának csökkenésével ugyanis újra a rendes munkarend szerint dolgozhatnak az orvosok — közölték kedd este a szaktárcák vezetői.

Venko Filipce észak-macedón egészségügyi miniszter a Vesti.mk hírportál beszámolója szerint elmondta, naponta már csak száz körüli az új fertőzöttek száma, ami lehetővé teszi, hogy a korábban elhalasztott műtéteket most elvégezhessék. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb ugyanerre a következtetésre jutott, így szeptember első hetétől az ország legtöbb kórházában visszaáll a normális működési rend.

A Nyugat-Balkánon keddről szerdára 690-nel emelkedett az igazolt fertőzöttek és 24-gyel a halálos áldozatok száma.

Szerdára a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 76-tal 31 482-re, Koszovóban 147-tel 13 601-re, Észak-Macedóniában 115-tel 14 458-ra, Bosznia-Hercegovinában 270-nel 20 288-ra, Montenegróban pedig 82-vel 4917-re nőtt.

A halálos áldozatok száma Szerbiában kettővel 715-re, Koszovóban nyolccal 533-ra, Észak-Macedóniában eggyel 604-re, Bosznia-Hercegovinában tizeneggyel 617-re, Montenegróban pedig kettővel 102-re nőtt.



Ohrid, Észak - Macedócia (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..