home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyar szecesszió Szabadkán és Palicson
2022.10.06.
LXXVII. évf. 40. szám
Magyar szecesszió Szabadkán és Palicson

Szecessziós részletek Palicson és Szabadkán — pályázat általános és középiskolás diákoknak

A Palics Magyar Művelődési Egyesület a Pavafo Egyesülettel együttműködve és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával képzőművészeti- és fotó pályázatot hirdet iskolások számára. A pályázatra a következő korosztályok jelentkezését várjuk:

  • általános iskola I. és II. osztálya
  • általános iskola III. és IV. osztálya
  • általános iskola V. és VI. osztálya
  • általános iskola VII. és VIII. osztálya
  • középiskolások

Minden korosztályban három díjat osztunk ki. A díjazott munkákból kiállítást szervezünk a palicsi Magyar Művelődési Központban, valamint az összes beérkező pályamunka megtekinthető lesz a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a Pavafo Egyesület online felületein.

  • Téma:

Idén 110 éve kerültek átadásra a csodálatos szecessziós építmények - a Városháza, a Vigadó, a Víztorony, a Női fürdő, a Zenepavilon és az Emlékkút – Palicson, illetve Szabadkán. Az évforduló kapcsán pályázatot hirdetünk általános és középiskolás tanulók számára, melyre képzőművészeti alkotásokat vagy fényképeket várunk a fenti épületekhez kötődően.

A pályamunkák részeként a tanulóktól egy legfeljebb 10 mondatos ismertetőt is kérünk az ábrázolt részletről, motívumról, ezáltal további kutatásra, ismeretszerzésre ösztönözve őket.

  • Tudnivalók:

A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, egyetlen kikötés az alkotások mérete, amely nem lehet nagyobb A4 méretnél (210 x 297 mm). A rajzokhoz írásban kérjük mellékelni a szerző adatait és a rövid ismertetőt a munka témájáról.

A fotókat e-mailben kérjük beküldeni, ebben az esetben az e-mail törzsébe kerüljenek a pályázó adatai és a rövid szöveges ismertető a témáról.

Minden pályamunka esetében kérjük feltüntetni a gyermek nevét, iskoláját, osztályát, felkészítő pedagógusának nevét és elérhetőségét, valamint a választott témáról írott néhány mondatos ismertetőt.

Egy pályázó egy alkotással pályázhat!

A képzőművészeti alkotásokat postán vagy személyesen kell eljuttatni a határidőig a palicsi helyi közösségbe (postacím: MKUD Palić, Splitska aleja 1, 24413 Palić), illetőleg a fotókat a palics.mme@gmail.com címre várjuk.

A pályázat beküldésével a szerzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaművet ellenszolgáltatás nélkül felhasználjuk és kiállítsuk a művelődési házban.

Beküldési határidő: 2022. október 25., kedd

Beérkezési határidő: 2022. október 26., szerda

  • Eredményhirdetés:

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjazott munkákból szervezett kiállítás megnyitójára 2022. október 29-én, szombaton 17 órától kezdődő műsor keretében kerül sor a palicsi Magyar Művelődési Központban.

Mindenkinek örömteli alkotást kívánunk!

A szervezők nevében:
Csiszár Molnár Anna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..