home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Magyar József lesz Magyarország új nagykövete Belgrádban
Vajdaság Ma
2022.11.25.
LXXVII. évf. 47. szám
Magyar József lesz Magyarország új nagykövete Belgrádban

Magyar József lesz Magyarország új belgrádi nagykövete, aki várhatólag hamarosan megérkezik állomáshelyére.

Magyar József korábban helyettes államtitkár volt a külügynél: az előző ciklus felétől, 2020-tól, az új kormány májusi megalakulásáig felelt az európai kapcsolatokért. Az angol mellett horvátul, szerbül és szlovénul is beszél, nagykövet is volt, és vannak tapasztalatai a balkáni térségben.  .

Magyar József már a Boross-kormány alatt is a külügynél dolgozott szerb, macedón és horvát referensként, majd 1995-1999 között a zágrábi nagykövetségen szolgált, az első Orbán-kormány alatt pedig visszatért a minisztériumba referensnek. 2002-2006 között az eszéki főkonzulátust vezette, 2006-tól 2 évig ismét a Külügyminisztérium, majd 2008-tól 4 évig megint a zágrábi követség következett. Ezután a Külügyminisztériumban főosztályvezető, majd 2015-2020 között Horvátországban volt nagykövet, amíg helyettes államtitkárként vissza nem tért a tárcához.

Pintér Attila korábbi nagykövet nyolc éven át vezette a magyar külképviseletet Belgrádban.

Fotó: kormány.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..