home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
MTTK-tanévnyitó, 2021
Hodolik Boglárka
2021.10.01.
LXXVI. évf. 39. szám
MTTK-tanévnyitó, 2021

Ötvennyolc elsőéves diák kezdi meg tanulmányait négy szakon Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Október 1-jén ünnepélyes tanévnyitó keretében köszöntötték az elsőéves hallgatókat a kar dísztermében.

Dr. Pintér Krekić Valéria oktatási dékánhelyettes asszony üdvözölte az elsőéveseket, és hangsúlyozta, a pandémiahelyzethez igazodva, a járványügyi előírásokat betartva, az elsőéves hallgatók órarend szerint, jelenléti oktatás formájában kezdik meg a tanévet, míg a többi évfolyamnál a hibrid oktatási formát kénytelenek alkalmazni.


Dr. Pintér Krekić Valéria

Egyébként a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar az idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját, illetve a szabadkai tanítóképzés 150. évfordulóját.

A gólyák ünnepélyes fogadalmat tettek a Hallgatói Önkormányzat vezetésével, amivel az egyetem polgáraivá váltak.


Ünnepélyes fogadalomtétel

A kisbelgrádi Balassa Anita okleveles tanítóképző szakon kezdi az egyetemet. Elmondta, az motiválja, hogy egy napon ő taníthatja a gyerekeket írni, olvasni és számolni. A tanévnyitó hatására nagyon pozitív kép alakult ki benne az egyetemi élet hangulatáról. Lukács Melissza Topolyáról érkezett, az óvodapedagógus szakra iratkozott. A későbbiekben nagyon szeretne kisgyermekekkel foglalkozni. A tanévnyitó után megjegyezte, nagy feladat lesz az elvárásokat teljesíteni, de bizakodó, és lelkesen várja az új kihívásokat.


Balassa Anita és Lukács Melissza

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..